Silvios Angels

For at vinde regeringsmagten tilbage har den italienske oppositionsleder Silvio Berlusconi allieret sig med højrefløjens smukkeste damer, der står last og brast med deres leder.

De er unge. De er smukke, og de bakker deres leder op. Altid. Hvor som helst og når som helst.

Den forhenværende premierminister Silvio Berlusconi er kendt for at omgive sig med smukke kvinder, men han er nu ved at samle en gruppe af særligt magtfulde kvinder, der skal hjælpe ham med at opbygge et nyt parti, så han kan genvinde regeringsmagten.

»Silvios Angels« bliver de kaldt i folkemunde. For ganske som i TV-serien og filmene om Charlies Angels er der tre ynglinge; en rødhåret, en blondine og en mørkhåret, og ganske som i filmene stiller de sjældent krav eller spørgsmål ved, hvad deres leder foretager sig.

Da Silvio Berlusconi for nylig præsenterede sit nye parti, var det sammen med sin rødhårede skytsengel Michela Brambilla. Hun er den 71-årige oppositionsleders muse. Lange ben, smal talje og forhenværende skønhedsdronning, men ikke kun. 40-årige Brambilla kommer fra en magtfuld milanesisk familie, der i fire generationer har været føren-de i Italiens stålbranche. Sidste år stillede hun op til parlamentet, men blev ikke valgt ind. I stedet grundlagde hun en såkaldt »Frihedscirkel«, en bevægelse, der, ifølge Brambilla, nyder stor opbakning i befolkningen, der ønsker liberalisering, bedre vilkår for erhvervslivet og et opgør med den italienske venstrefløj.

Indtil for nylig var hun mest kendt for under et talkshow at have blottet et strømpebånd, da hun lagde benene over kors, og den korte, sorte nederdel gled op. I diverse TV-parodier bliver hun skitseret som en tomhjernet groupie, men mange gætter alligevel på, at Berlusconi er ved at køre hende i stilling som sin efterfølger.

Jalousi og tårer
Det behager ikke Stefania Prestigiacomo, der har været Silvio Berlusconis mest værdsatte skytsengel frem til i dag.

»Jeg har været i parlamentet i 14 år (...) men alligevel (...). Jeg har respekt for Michela (...) mine grunde er politiske,« sagde hun i et interview til La Stampa, efter Berlusconi havde valgt Brambilla frem for Prestigiacomo som muse for det nye parti.

For hvor Brambilla stillede op til Miss Italia, så er Prestigiacomo kendt som »Miss Parlamento«. Hun blev valgt ind som 23-årig, da Berlusconi vandt regeringsmagten med sit dengang splinternye parti Forza Italia i 1994. Også Prestigiacomo er fra en førende erhvervsfamilie. Da hun blev valgt ind, var hun leder af de unge iværksættere på Sicilien.

Men Prestigiacomo måtte sande, at Silvios Angels ikke kan gøre, hvad der passer dem. Under Berlusconis sidste regering fik hun ligestillingsministeriet på sine skuldre, og hendes mærkesag blev en lov om kønskvoter i de politiske partier. I sidste ende var der ikke opbakning til forslaget, men Prestigiacomo forsøgte sig med en opsang til sine regeringspartnere.

»Jeg beder dig, Stefania, opfør dig ikke som et barn,« sagde Berlusconi under debatten.

»Du kan ikke tillade dig at sige, at jeg opfører mig som et barn,« sagde hun og løb grædende ud af parlamentssalen.

Alle præsidentens kvinder
Dagen efter Silvio Berlusconi havde præsenteret sit nye parti, trådte en tredje engel frem. Der var tale om den blonde Michaela Biancofiore. Hun gik på TV og forsvarede sin partileder og det nye parti i tykt og tyndt, men selvom Biancofiore har mange års erfaring i politik, blev hendes argumenter ikke rigtigt taget alvorligt af modstanderne.

»Berlusconi er forelsket i alle sine kvinder,« sagde politikeren fra højrefløjspartiet Alleanza Nazionale under samme debat.

At Silvio Berlusconi har mange kvinder, er der ingen tvivl om. For nylig forevigede en paparazzo Berlusconi i hans luksusvilla på Sardinien i selskab med fire unge skønheder, hvor der blev holdt i hånd og siddet på skødet.

Kort forinden havde der været åben krise mellem mediebossen og hans hustru, Veronica Lario, efter han i et TV-program havde sagt til en af partiets unge politikere og tidligere TV-dansepige, at han ville bede om hendes hånd, hvis han ikke allerede var gift. Veronica Lario skrev et åbent brev til ægtemanden, der blev trykt i en af landets største morgenaviser. Hun var træt af Berlusconis vittigheder. Som da han for godt et år siden erklærede, at han havde fundet G-punktet.

»Det er slutbogstavet i shopping,« sagde han.

Men lige meget, hvordan Berlusconi kvajer sig, så kan han være sikker på én ting: Silvios Angels forsvarer ham i tykt og tyndt.