Sikkerhedstjek i lufthavn overså pistol i håndbagagen

En politikvinde fløj fra Los Angeles til Taiwan med en privat pistol i håndbagagen. Den blev ikke opdaget i sikkerhedskontrollen.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: MURAD SEZER

En pistol blev ikke opdaget i politikvinden Noell Grants håndbagage, da hun gik igennem sikkerhedskontrollen i Los Angeles internationale lufthavn (LAX).

Det fortæller BBC.

Der er tale om et personligt våben, og Grant var ikke i tjeneste. Hun var på vej på ferie i Thailand og opdagede først, at hun havde pistolen på sig, da hun skiftede fly i Taipei. Hun informerede myndighederne om det. Nu er den 42-årige kvinde blevet bedt om at blive i Taiwan, indtil situationen er afklaret.

Amerikanske embedsfolk siger, at sikkerhedsprocedurerne ikke er blevet fulgt ordentligt i lufthavnen. Nico Melendez fra det amerikanske regeringskontor for Transportsikkerhed siger, at standardprocedurerne ikke er blevet overholdt, og at de ansvarlige vil blive stillet til regnskab. Det er uklart, om Noell Grant vil møde disciplinære anklager, når hun vender tilbage til USA. Det siger løjtnant Saul Rodriguez til AFP.

Lufthavne i Danmark har flere gange skærpet sikkerheden efter terrorangreb rundt omkring i Europa. Blandt andet blev flere betjente sat til at patruljere omkring lufthavnen i Kastrup efter angreb i Istanbul.

»Sikkerheds-galskaben i Cirkus-Kastrup« kaldte filosof Kasper Nefer Olsen det.