Sikkerhedsråd magtesløs i Kosovo-spørgsmål

Den såkaldte Kontaktgruppe skal afgøre Kosovos fremtid. Ruslands trumf i form af vetoret forhindrer FN's Sikkerhedsråd i at tage en beslutning.

Europæiske lande og USA siger fredag, at det er umuligt at vedtage en resolution om Kosovos fremtid i FN's Sikkerhedsråd, så længe Rusland vifter med vetokortet.

- Vi er ærgerlige over, at det er umuligt at sikre denne resolution i FN's Sikkerhedsråd. Vi sætter derfor forhandlingerne i bero, siger den franske FN ambassadør Jean-Marc De LA Sabliere i en udtalelse efter fredagens møde i sikkerhedsrådet.

Han siger, at Vesten nu vil gå videre med forhandlingerne om Kosovos uafhængighed gennem den såkaldte Kontaktgruppe. Den består af Storbritannien, Frankrig, Italien, Tyskland, USA og Rusland. Ingen af landene i gruppen har ret til at nedlægge veto.

Kontaktgruppen skal nu holde møder med ledere fra såvel Serbien som Kosovo. Den amerikanske FN ambassadør Zalmay Khalilzad siger, at forhandlingerne i Kontaktgruppen vil vare 120 dage. Men hvad der derefter skal ske, er der imidlertid ingen melding om.

/ritzau/