Sigtet for Kenosha-skyderi er løsladt mod millionbeløb

Skuespiller og topchef er blandt de personer, der har indbetalt til, at 17-årig sigtet for skyderi løslades.

Demonstrationer i byen Kenosha i august udviklede sig i august flere gange voldeligt. (Arkivfoto.) Kamil Krzaczynski/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Washington D.C.. En 17-årig dreng, der er sigtet for at have skuddræbt to personer i Kenosha i delstaten Wisconsin, er blevet løsladt mod kaution.

Teenageren har siddet varetægtsfængslet siden en demonstration i august, hvor to mennesker blev dræbt af skud fra et halvautomatisk våben, og én blev alvorligt såret.

Men nu er den 17-årige foreløbigt løsladt, da hans advokater fredag har indbetalt en kaution på to millioner amerikanske dollar svarende til godt og vel 12,5 millioner danske kroner.

Det oplyser talsmand for det lokale politi i Kenosha David Wright til CNN.

En af drengens advokater, Lin Wood, fortæller på Twitter, at skuespilleren Ricky Schroder og topchefen for selskabet My Pillow, Mike Lindell, er blandt de mennesker, som har bidraget til de to millioner dollar i kaution.

Sidstnævnte er kendt som en stor Trump-støtte. USA's præsident har tidligere forsvaret den 17-årige i sagen om skyderiet.

Teenagerens advokat har sagt, at den 17-årige handlede i selvforsvar.

Den sigtede for skyderiet skal til en indledende høring i sagen 3. december.

Protesterne i byen Kenosha var et af flere eksempler på demonstrationer mod racisme i USA i løbet af sommeren.

I Kenosha begyndte demonstrationerne fredeligt, men udviklede sig flere nætter voldeligt.

Protesterne blussede blandt andet op efter sorte George Floyds død under en brutal anholdelse i maj i Minneapolis, og da den sorte amerikaner Jacob Blake blev skudt i ryggen af en politibetjent i Wisconsin.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har den sigtede teenager sympati for højreradikale militante grupper og tog angiveligt til Kenosha for at beskytte byen mod "uromagere".

/ritzau/