Shoppingcenter i Kenya omdannet til krigszone

Elitesoldater har stormet et indkøbscenter i den kenyanske hovedstad Nairobi, hvor ukendte gerningsmænd - muligvis terrorister - har dræbt mindst 20 mennesker.

En kenyansk kvinde bliver hjulpet i sikkerhed efter maskerede bevæbnede mænd åbnede ild mod kunderne i et supermarked i Nairobi. Fold sammen
Læs mere
Foto: SIMON MAINA

KENYA: Maskerede gerningsmænd har lørdag dræbt mindst 20 mennesker i indkøbscentret Westgate i Nairobi, i hvad landets regering kalder et muligt terrorangreb.

Flere timer efter angrebet, der blev indledt lørdag formiddag dansk tid, høres der stadig skudvekslinger indefra bygningen, som er blevet omringet af betjente og soldater, mens eliteenheder indenfor går fra butik til butik i jagt på gerningsmændene.

Lokale TV-stationer beretter ifølge Reuters, at flere personer er blevet taget som gidsler, men det er ikke bekræftet fra officielt hold.

Nyhedsbureauet skriver, at politihelikoptere cirkler rundt over indkøbscentret, mens betjente jævnligt råber »kom ud, kom ud« til personer, der befinder sig nær bygningens indgangspartier. Der er set røg fra en af indgangene, og vidner har fortalt, at de har hørt adskillige eksplosioner fra stedet.

Andre har sagt, at de har set omkring fem bevæbnede personer storme Westgate-centret, og at det mere ligner et terrorangreb end et væbnet røveri.

»Vagter, der så dem (angiveligt fem bevæbnede personer, red.), sagde, at de skød vilkårligt,« siger en mand, der befandt sig på bygningens øverste etage, da angrebet blev indledt.

Regeringen i Kenya har ved flere lejligheder beskyldt den militante gruppe al-Shabaab, der er al-Qaedas forgrening i Somalia, for at stå bag bombe- og granatangreb på kirker og sikkerhedsstyrker, og al-Shabaab har tidligere truet med at slå til mod netop Westgate-centret.

En person, der blev skudt, men nåede ud i friheden, fortæller ifølge Reuters, at en af gerningsmændene ligner en somalier.

Og et øjenvidne fortæller til AFP, at gerningsmændene har henrettet folk, mens et andet øjenvidne beretter om mindst 50 sårede.

Indkøbscentret Westgate er især populært blandt velhavende kenyanere og udlændinge bosiddende i Kenya.