Sharif nægtet adgang til dommer

Pakistans præsident Musharraf fortsætter med at lægge hindringer i vejen for oppositionslederen Sharif. Senest ved at nægte ham adgang til fyret chefdommer.

Uropoliti forhindrede torsdag Pakistans tidligere premierminister Nawaz Sharif i at møde den afsatte retspræsident for landets højesteret, oplyser øjenvidner.

Dommeren, Iftikhar Muhammad Chaudhry, sidder i husarrest, fordi han nægtede at blåstemple den undtagelsestilstand, præsident Pervez Musharraf, har indført.

Oppositionslederen Sharif blev standset af omkring 300 politifolk, der befinder sig ved chefdommerens bolig i Islamabad.

Hundreder af Sharifs tilhængere råbte "Længe leve Nawaz Sharif", efter at deres leder blev afvist. Samtidig afbrændte de en stor plakat med præsident Musharraf, som indførte undtagelsestilstand i Pakistan 3. november.

- Jeg er kommet her for at udtrykke solidaritet med chefdommeren og andre dommere, sagde Sharif til folkemængden, efter at de svært bevæbnede betjente havde forhindret ham i at nå frem til dommerens hus.

/ritzau/AFP