Sexsigtet russisk dirigent er rejst hjem

Selv om den berømte russiske dirigent Mikhail Pletnjov er tilbage i Moskva, er han fortsat sigtet for voldtægt af en mindreårig dreng i Thailand.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den russiske dirigent, Mikhail Pletnjov, som er sigtet for voldtægt af en dreng i Thailand, er vendt hjem til Moskva. Men han lover at rejse tilbage 18. juli, som retten i Thailand har bestemt det.

- Jeg forstår slet ikke, hvad der er sket. Jeg kender ikke så meget til det thailandske sprog. Jeg har ikke modtaget noget, ingen officielle papirer, citerer radiostationen Ekko Pletnjov for at sige ved ankomsten til lufthavnen i Moskva.

Men han garanterer, at han vil returnere til Thailand, som det er bestemt i hans udgang.

- Den 18. vil jeg være tilbage i Thailand, fordi jeg er nødt til det. Vi er alle i Guds hænder. Voldtægt er en frygtelig ting, og de, der voldtager børn, skal fordømmes tredobbelt, siger Pletnjov til journalister.

Den 53-årige kunstneriske direktør for Ruslands Nationalorkester blev sat på fri fod onsdag og fik lov til at forlade Thailand, men han skal melde sig til retten hver 12. dag.

Dirigenten blev anholdt tirsdag og løsladt mod kaution, efter at politiet havde indledt en undersøgelse om, at en mindreårig dreng var blevet voldtaget af en thailandsk mand og anskaffet på vegne af en række udlændinge.

Straframmen for den slags forbrydelser er 20 års fængsel i Thailand. Pletnjov har benægtet alle anklager.

/ritzau/