Sexmistænkt i Køln havde tysk-arabisk ordliste: »Jeg slår Dem ihjel kneppende«

Ifølge en lokal avis havde en mistænkt for sexovergrebene en liste med seksuelle udtryk, oversat fra arabisk til tysk. Samme avis skriver, at politiet bevidst forsøger at dække over oplysninger om gerningsmændenes herkomst.

Ifølge en lokal avis har politiet i Køln hos en af de mistænkte fundet en seddel med oversættelse af afgørende fraser mellem tysk og arabisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kölner Stadt-Anzeiger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden midnat har politiet i Køln anholdt to mistænkte for sexovergrebene på byens hovedbanegård nytårsnat, beretter TV-stationen WDR

En af de anholdte unge mænd havde ifølge en lokalavis en håndskrevet seddel med oversættelse mellem tysk og arabisk af en række primært seksuelle fraser.

»Jeg har en overraskelse«, »Jeg vil kneppe«, »Jeg vil kysse dig«, »Store bryster« er blandt fraserne, der ses på sedlen. Og den gådefulde blanding af formelt og uformelt: »Jeg slår Dem ihjel kneppende«  - »Ich töte Sie fichen«.

Sådan skriver det lokale dagblad Kölner Stadt-Anzeiger, der også har billeder af sedlen, der angiveligt skulle være beslaglagt af en politibetjent under en af de foreløbig to anholdelser af mistænkte, enten på en af de anholdte eller i hans besiddelse på anden måde.

Politiet skal desuden have undersøgt de anholdtes mobiltelefoner og fundet videooptagelser, der viser nogle af sexovergrebene mod kvinder nytårsaften.

Der er ingen officiel bekræftelse fra hverken politi eller andre medier af sedlens ophav eller ægthed.

Det var dog Kölner Stadt-Anzeiger, der først kunne afsløre den interne politirapport, som viser, at politiet allerede tidligt nytårsaften vidste, at den var helt gal på banegårdspladsen. Det var også den lokale avis' journalister, der kunne fortælle, at politiet i flere dage forsøgte at holde gerningsmændenes herkomst ude af medierne.

Den lokale indsatsleder på banegårdspladsen skrev ifølge det lokale dagblad i sin interne overleveringsrapport, at langt den overvejende del af de forsamlede på banegårdspladsen var unge mænd fra Syrien, Irak og Afghanistan, der ikke var bosiddende i Tyskland, men som fremviste registreringsbeviser som asylsøgere, når politiet bad dem om identitetspapirer. Nytårsmorgen traf den vagthavende ved politiet dog den bevidste beslutning, at politirapporten omtalte mændene som værende »af arabisk og nordafrikansk udseende«.

Det er dette udtryk, som ledende politifolk blev orienteret om sagen med, og som de siden har citeret til medierne.

Det er i dag bekræftet af det tyske indenrigsministerium, at tre fjerdedele af de indtil videre 31 identificerede mistænkte for de seksuelle overgreb og røverier foran hovedbanegården i Køln nytårsaften, er de 18 asylansøgere og kun to af de mistænkte er tyske statsborgere.

De mistænktes nationaliteter er også blevet oplyst nu: I alt er der ni fra Algeriet, otte fra Marokko, fire fra Syrien, fem fra Iran, en iraker, en fra Serbien, en fra USA og to tyskere. Det skriver Die Welt

Mindst 121 kvinder har anmeldt overgreb, der går fra befamling og røveri til mindst en fuldbyrdet voldtægt.