Sexanklager tærer på Cains omdømme

Herman Cain får smæk af de amerikanske vælgere i ny meningsmåling. Ro på, advarer republikanske konkurrenter

Herman Cain Fold sammen
Læs mere
Foto: DONNA CARSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis rygter om sexchikane verserer længe nok, får de skovlen under én. Især hvis de verserer i medierne. Det må republikanske Herman Cain sande, efter at han i sidste uge havnede i amerikanske mediers søgelys med anklager om, at han skulle have forgrebet sig seksuelt på tre kvinder i 1990'erne - og derefter betalt dem for at tie. Nu giver vælgerne ham et ordentligt rap over de lumre naller i ny meningsmåling foretaget af Reuters/Ipsos blandt 1007 amerikanere.

Den tidligere chef i "National Restaurant Association", 65-årige Herman Cain har indtil nu været yderst populær blandt de republikanske vælgere og dermed bejlet kraftigt til republikanernes præsidentkandidatur - til trods for sin manglende politiske erfaring.

Men i sidste uge kunne det amerikanske medie Politico afsløre, at Herman Cain i 1990'erne forgreb sig på tre kvinder, der alle beskylder Herman Cain for seksuel chikane. Den tidligere pizzakonge holder fast i, at han er uskyldig, men har givet en del modstridende forklaringer. Vælgerne syntes først trofaste overfor republikaneren. Men nu viser ny meningsmåling, at vælgerne efterhånden ser skævt til Herman Cain. 

Ifølge meningsmålingen er støtten fra republikanske vælgere faldet fra til 57 procent - mod 66 procent i sidste uge. Over halvdelen af de adspurgte tror, at beskyldningerne mod Herman Cain er sande, på trods af politikerens benægtelser.

Medierne går over stregen

Men ikke alle tror på anklagerne. Flere af Herman Cains republikanske konkurrenter til præsidentkandidaturet maner til ro om sagen - og påstandene. Blandt andre Ron Paul, der i går på "Fox News Sunday" sagde, at medierne er gået for vidt i dækningen og distraherer vælgernes opmærksomhed bort fra mere vigtige sager:

- Medierne har blæst historien ud af proportioner, sagde Paul.

- Historien udvander en egentlig politisk debat mellem de republikanske kandidater.

Meningsmålingen viser også, at Herman Cains to største konkurrenter, Mitt Romney og Rick Perry, har en vælgeropbakning på henholdsvis 63 procent og 47 procent.