Sergent får ti år for mishandling af muslimske rekrutter

En af rekrutterne blev tvunget ind i en tørretumbler, som blev startet, da han nægtede at afsværge sin tro.

Washington. En sergent i det amerikanske marinekorps er blevet idømt ti års fængsel for mishandling af mindst 12 muslimske rekrutter.

Det rapporterer flere amerikanske medier fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Nævningene mente, at sergent Joseph Felix er den hovedansvarlige blandt i alt seks sergenter, som deltog i mishandlingen af muslimske rekrutter på en base i South Carolina.

Blandt andet blev rekrutterne beskyldt for at være terrorister. To af dem blev tvunget ind i store tørretumblere, og i ét tilfælde blev tørretumbleren startet, da rekrutten ikke ville afsværge sin tro.

34-årige Joseph Felix, der er veteran fra Irak-krigen, blev også fundet skyldig i at tvinge rekrutterne til at tage kvælertag på hinanden, tvinge dem til at drikke kakaomælk og straks efter træne, så de kastede op, samt slå og sparke dem.

Joseph Felix blev ligeledes fundet skyldig i at have tvunget en af rekrutterne til at lade som om, at han huggede hovedet af en af sine medrekrutter, mens rekrutten råbte "Gud er størst" på arabisk.

- Han optrænede ikke marinesoldater, han knækkede marinesoldater, sagde anklageren, løjtnant John Norman, ifølge nyhedsbureauet AP til nævningene i onsdags.

En af de muslimske rekrutter, den 20-årige amerikansk-pakistaner Raheel Siddiqui fra Michigan, døde, da han faldt ned fra en balkon på tredje sal i marts 2016.

Dødsfaldet blev af marinekorpset betegnet som selvmord, men i oktober sagsøgte Raheel Siddiquis familie korpset for 100 millioner dollar. Familien mener, at en af hans overordnede drev ham gennem en dør og ud på balkonen, hvor han faldt ned.

Fredagens strafudmåling var hårdere end de syv år, som anklagemyndigheden havde krævet.

/ritzau/