Serbien opruster ved grænsen til Ungarn

Serbien sender politibetjente til grænsen mod Ungarn, meddeler den serbiske indenrigsminister, efter sammenstød mellem migranter og ungarsk politi ved grænsehegnet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SERBIEN: Onsdagens anspændte situation mellem migranter og ungarsk politi ved grænsen mellem Ungarn og Serbien får nu Serbien til at sende betjente til grænsen.

Det meddeler den serbiske indenrigsminister, Nebojsa Stefanovic, ifølge Reuters onsdag aften.

Sidst på eftermiddagen onsdag affyrede ungarsk politi tåregas og brugte vandkanoner for at forhindre oprørte migranter i at krydse grænsen ved overgangen i Röszke. En talsmand fra den ungarske regering berettede ifølge Reuters, at bevæbnede migranter med rør og stave ved grænsen kastede med ting mod politiet for at komme ind på ungarsk territorium.

Ifølge Nebojsa Stefanovic er der akut behov for at hjælpe ungarsk politi i situationen og sende serbisk politi til strækningen.

»Målet er at forhindre yderligere angreb fra vores territorium mod det ungarske politi, og på en human og respektfuld måde få migranterne væk fra hegnet og det ungarske politi,« siger den serbiske indenrigsminister.

Ungarn er for mange flygtninge og migranter blevet brugt som transitland på deres flugt mod Østrig, Tyskland og Skandinavien. I et forsøg på at bremse flygtningestrømmen færdiggjorde Ungarn tirsdag et 175 kilometer langt pigtrådshegn langs grænsen til Serbien. Men situationen er ikke blevet mindre anspændt derefter.

Sammenstødene mellem migranter og politi langs grænsestrækningen har også fået Læger uden Grænser til at sende ekstra mandskab til knudepunktet. Organisationen meddeler i en pressemeddelelse onsdag aften, at den har styrket sine hold på den serbiske side af grænsen til Ungarn, hvor læger, sygeplejerske og andre udsendt overvåger situationen hos dem, der er strandet langs grænsen.

Ifølge Læger uden Grænsers projektkoordinator Ana de Lemos er lukningen af grænsen langt fra den rigtige løsning på flygtningekrisen.

»Det skubber bare ansvaret til et naboland, tvinger folk til at tage flere risici og gør deres rejse endnu sværere,« siger hun i en pressemeddelelse.

Udover det kilometerlange pigtrådshegn langs grænsen til Serbien har Ungarn som en del af sin nye, strenge grænsekontrol også annonceret, at asylansøgere, der rejser ind via Serbien, risikerer at blive udvist inden for ganske få dage, ligesom landet er parat til at bygge hegn langs den rumænske grænse, hvis hegnet ved den serbiske grænse får flygtninge til at søge derhen.