Sent torsdag aften ramte coronavirussen to store, runde tal

Antallet af smittede personer med coronavirus er nu steget til en million. Desuden har virussen været skyld i 50.000 dødsfald på verdensplan.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For blot en uge siden var der 529.000 bekræftede smittetilfælde med coronavirus verden over. Men bare på en uge er tallet steget til lidt over en million bekræftede tilfælde på verdensplan.

Det viser en opgørelse fra John Hopkins University. Smittetallet var allerede fredag morgen steget til 1.015.709 registrerede smittetilfælde.

Værst står det til i USA, hvor opgørelsen viser 245.213 bekræftede tilfælde. USA har registreret 1.169 dødsfald som følge af coronavirus i løbet af 24 timer. Det er det højeste antal registrerede dødsfald på et enkelt døgn i landet hidtil.

Det er tredje dag i træk, at USA registrerer over 800 dødsfald og en stigning på 32 procent fra dagen før, skriver Ritzau.

Virussen blev for første gang fundet i den kinesiske Hubei-provins og har siden spredt sig til resten af verden, hvor Europa er blevet det nye epicenter.

50.000 dødsfald

Opgørelsen fra John Hopkins University viser desuden, at 50.000 mennesker nu er døde på verdensplan som følge af smitte med virussen.

Hårdest ramt er Italien, hvor næsten 14.000 mennesker, smittet med virussen, er døde. Det seneste døgn er 700 patienter døde i Italien.

Spanien er også hårdt plaget. Her er der det seneste døgn registreret 950 dødsfald, hvilket betyder, at Spanien nu har rundet 10.000 døde.

Danmark ligger på en 24. plads over lande med flest bekræftede tilfælde af coronavirus.