Senatet har gjort »enorme fremskridt« i budgetforhandlinger

En aftale er endnu ikke på plads, men optimismen er stor efter mandagens forhandlinger om en amerikansk budgetaftale.

Senatets demokratiske flertalsleder Harry Reid omgivet af pressefolk efter et møde i nat med hans republikanske modpart, Mitch McConnell. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL REYNOLDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Senatet har gjort »enorme fremskridt« på vejen mod en aftale om at hæve det amerikanske gældsloft og om at finansiere USAs regering, men »er der ikke helt endnu«. Sådan lød det natten til tirsdag fra Senatets flertalsleder Harry Reid.

Meldingen kom ifølge nyhedsbureauet Reuters efter et møde mellem Harry Reid og hans republikanske modstykke, Mitch McConnell, der forhandlede om at finde en løsning på den amerikanske budgetkrise.

»Vi håber, at i morgen med lidt held vil blive en god dag,« sagde Harry Reid.

Samme positive toner lød fra Mitch McConnell.

»Vi har haft en god dag, og vi havde en god dag i går,« sagde han og fortsatte:

»Man kan roligt sige, at vi har gjort substantielle fremskridt, og vi ser frem til yderligere fremskridt i den nære fremtid«.

Tidligere på aftenen lød det fra unavngivne kilder tæt på forhandlingerne i Senatet, at senatorerne forhandler om at hæve USAs gældsloft midlertidigt til 15. februar.

Det er ikke bekræftet fra officielt hold.

Præsident Barack Obama skulle efter planen mandag have mødtes med ledere fra begge sider af Repræsentanternes Hus og Senatet, men Det Hvide Hus annoncerede forinden, at mødet »blev udskudt for at lade lederne i Senatet få tid til fortsat at gøre vigtige fremskridt mod en løsning, der hæver gældsgrænsen og genåbner regeringen,« skriver The Washington Post.

I de seneste to uger har store dele af den offentlige sektor i USA været lukket ned, fordi Demokraterne og Republikanerne ikke kan blive enige om, hvordan statens budget for 2014 skal se ud.

Samtidig risikerer USA ikke at kunne betale sine regninger, hvis ikke gældsloftet bliver hævet senest 17. oktober.