Selvmordsbomber var universitetsstuderende

Manden, der i weekenden stod bag selvmordsangrebet i Stockholm, var studerende i Storbritannien og var far til tre små børn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden bag weekendens selvmordsangreb i centrum af Stockholm er britisk universitetsstuderende og har boet i Storbritannien indtil for to uger siden.

Dert skriver avisen The Telegraph, der kommer med nye oplysninger om den islamiske selvmordsbomber. 

Taimur Abdulwahab al-Abdaly, som manden hedder, ville være fyldt 29 år dagen efter han døde. Han er tidligere fysioterapeutstuderende på Bedfordshire Universitet i byen Luton, hvor hans kone og tre små børn stadig bor.

Den britiske efterretningstjeneste M15 undersøger ifølge The Telegraph mulige forbindelser til andre ekstremister i Luton. Muligvis var bombemanden blevet radikaliseret af ekstremister i universitetsmiljøet.

Kone var svensk statsborger

Ifølge avisens oplysninger skulle bombemanden have sagt, at han var støttet af en gruppe ekstremister i Yemen, som er base for al-Qaeda på Den Arabiske Halvø.

I forbindelse med selvmordsangrebet i den svenske hovedstad er det britiske politis opmærksomhed igen rettet mod det britiske universitetsmiljø, hvor der skulle foregå radikaliseringer.

Naboer til Abdulwahab har sagt til The Telegraph, at de har set manden i Luton for to og en halv uge siden. Han var far til to små piger og en søn. Hans kone, Mona, er svensk statsborger.

Tahir Hussain, 33, en taxichaffør i nærheden af bombemandens bopæl har sagt til avisen:
"Han sagde ikke så meget, men virkede flink. Jeg så ham ofte gå tur med sine børn."

"Jeg var chokeret, da jeg hørte, hvad der var sket. Jeg ville aldrig have forstillet mig, at han kunne gøre den slags."

Til fredagsbøn

Tahir Hussain har også fortalt, at bombemanden har boet  i området i et års tid. Sammen med sin kone plejede han at gå til fredagsbøn i Det Islamiske Center i Luton."

Bombemanden har for nylig været inde på et muslimsk datingsite for at finde en kone nummer to. Her har han søgt giftermål med en kvinde i 25-30 års alderen, som bor i Storbritannien.

På internetsiden Muslima.com skulle Abdulwahab være født i Bagdad og være flyttet til Sverige i 1992. Derefter til Storbritannien i 2001 for at gennemføre en universitetsgrad i fysioterapi. I 2004 skulle han være med gift.

Ifølge mandens Facebookprofil tilhører han en gruppe med navnet "Yawm al-Qiyaamah", som betyder refærdighedens dag. Oplysningen er ledsaget af et foto, der viser Tower Bridge i flammer.