Selvmordsbomber slog til dagen før sin fødselsdag

Detaljer om bombemandens liv vælter frem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To små piger får aldrig mere deres far at se. Hans liv sluttede lørdag eftermiddag, da en hjemmelavet bombe detonerede på hans krop.

Den dræbte selvmordsbomber har været aktiv på adskillige hjemmesider. herunder Facebook og et arabisk dating-site, skriver bt.dk.

Den 29-årige mand med irakisk baggrund levede de første 11 år af sit liv i Irak, hvor Saddam Hussein havde landet i et jerngreb.

Af endnu ikke kendte årsager, så emigrerede familien til Sverige i 1992.

Her boede den svensk-irakiske selvmordsbomber indtil 2001, hvor han angiveligt rejste til England. Han læste til fysioterapeut i årene 2001-2004 og færdiggjorde sin uddannelse.

I 2004 mødte han sine kone og de to fik to døtre. De er i dag henholdsvis tre et halvt år og halvandet år gamle, skriver bt.dk.

Alligevel var selvmordsbomberen aktiv på et arabisk dating-site. Ifølge hans profil ledte han efter en ny kone, så han i alt ville have to. Han forklarer på profilen, at hans kone var indstillet på det.

Samtidigt forklarer han, at han ville have en meget stor familie og flytte tilbage til et arabisk land. Det kom som bekendt aldrig til at ske.

Den 29-årige har også været særdeles aktiv på facebook. Siden han oprettede en profil en gang i eller før 2008, så har profilen været præget af religiøse undertoner. Op til maj måned i år, så har den afdøde dog primært lagt muntre indslag ud på siden.

For eksempel klip fra tv-shows eller skjult kamera.

I perioden 15 maj - 8. juli i år står profilen helt stille, selvom bombemanden har været aktiv på sin profil tidligere.

Da profilen kommer i gang igen præges den heftigt af videoklip med fundamentalistisk indhold, samt klip, der skal beskrive overgreb mod muslimer begået af amerikanere og russere.

Desuden forestiller hans profilbillede ikke ham selv, men nogle hellige krigere, der vifter med et Al Qaida flag.

Svenske Expressen har fået fat i hans far i Stockholm, der er dybt chokeret over hans søn nu er død. Dræbt af sin egen hjemmelavede bombe.

- Han er min eneste sønn. Vi prøvede at ringe til ham tidligere, men hans telefon var slukket, siger faren.

- Han var hjemme i fredags og sov til lørdag. Lørdag morgen tog han hjemmefra og sagde ikke, hvad han skulle. Havde jeg vidst det, så havde jeg sagt det. Hele familien er i chok, og vi ønsker at finde ud af, hvad der er sket, siger han.