Selvmordsbomber og skud ryster Somalias hovedstad

En kraftig bilbombe er eksploderet tæt ved præsidentpaladset i Mogadishu, siger somalisk politi.

Et luftfotografi af Mogadishu i Somalien. Fold sammen
Læs mere
Foto: FEISAL OMAR

Mogadishu. To eksplosioner har ramt Somalias hovedstad, Mogadishu, i nærheden af præsidentens bolig. Det oplyser somalisk politi og øjenvidner.

Eksplosionerne blev fulgt af lyden af skud.

- Så vidt vi ved, er det en selvmordsbilbombe nær området ved præsidentpaladset. Derpå fulgte endnu en eksplosion og skud. Det er for tidligt at sige noget om detaljer og mål, siger en polititalsmand, major Mohamed Ahmed, til nyhedsbureauet Reuters.

En anden af politiets talsmænd siger til nyhedsbureauet AP, at den første bilbombe eksploderede ved efterretningstjenestens hovedkvarter.

Den anden eksplosion skete tæt ved parlamentets hovedkvarter, hvor sikkerhedsstyrker kom i ildkamp med militante, som tilsyneladende forsøgte at angribe præsidentpaladset.

En unavngiven politikilde siger til AP, at mindst tre mennesker er dræbt. Det er ikke bekræftet fra officielt hold.

Et øjenvidne oplyser, at en tyk røgsky kunne ses over området.

I de seneste måneder har der været relativt roligt i Mogadishu, som ellers tidligere har været udsat for talrige angreb fra den militante gruppe al-Shabaabs side.

Ingen gruppe har umiddelbart taget skylden for angrebet.

I oktober var Mogadishu mål for en kraftig bilbombe, der kostede 512 mennesker livet. Det er det blodigste angreb nogensinde på Afrikas Horn.

/ritzau/