Selvmordsbomber dræber mindst syv i Kabul

Bombemand ville trænge ind i bygning, men han blev stoppet ved sikkerhedskontrol, hvor han udløste bombe.

Et selvmordsangreb uden for en bryllupshal har rystet den afghanske hovedstad, Kabul. Mindst syv er dræbt og et ukendt antal er såret, oplyser embedsmænd. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMMAD ISMAIL

Et selvmordsangreb uden for en bryllupshal har rystet den afghanske hovedstad, Kabul. Mindst syv er dræbt og et ukendt antal er såret, oplyser embedsmænd.

»Bombemanden forsøgte at trænge ind i bygningen, hvor et arrangement fandt sted, men han blev stoppet ved sikkerhedskontrollen. Her sprængte han sig selv i luften,« siger en talsmand for Kabuls politi Abdul Basir Mujahid.

»Fem af vores politifolk er blandt de døde og sårede,« siger Mujahid.

To af de dræbte var civile.

Det var tilhængere af den regionale leder, Atta Mohammad Noor, som er guvernør i Balkh provinsen og en fremtrædende politisk skikkelse i partiet Jamiat-i-Islami.

Bombeeksplosionen var den seneste i en bølge af vold i Afghanistan, hvor tusinder er blevet dræbt og såret i år.

En talsmand for indenrigsministeriet siger, at selvmordsbomberen kom til bryllupshallen til fods.

Oprørere fra Taliban angreb tidligere i denne uge en række kontrolposter i Kandahar i det sydlige Afghanistan og dræbte mindst 27 politifolk.

Nato-landene planlægger at sende omkring 3000 ekstra soldater til Afghanistan for at træne, støtte og rådgive de afghanske styrker.

Nu er der omkring 13.000 Nato-soldater i landet. Det nye niveau bliver omkring 16.000. Halvdelen af de ekstra soldater vil være amerikanske. Den anden halvdel kommer fra de andre Nato-lande.

Jens Stoltenberg siger, at de ekstra Nato-soldater skal "sende et klart budskab til Taliban om, at de ikke vil vinde på slagmarken".

/ritzau/Reuters