Selvmordsbomber dræber fire kurdere i Syrien

Overvågningsgruppe siger, at angreb skete 30 kilometer fra den tyrkiske grænse i kurdisk-kontrolleret område.

Foto fra video på et socialt medie af Raqqa-kriger, som skal være fra Islamisk Stat. I området tager spændinger til mellem kurdere og Tyrkiet. Reuters/Reuters tv/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En selvmordsbomber dræbte tirsdag mindst fire mennesker ved en kontrolpost i et kurdisk-kontrolleret område i det nordøstlige Syrien. Det oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

En kurdisk embedsmand i området bekræfter angrebet på kontrolposten, som en kurdisk sikkerhedsstyrke havde ansvaret for. Han siger, at han ikke har yderligere detaljer om angrebet.

Rami Abdulrahman, som leder overvågningsgruppen, siger, at angrebet skete nær landsbyen Tel Tamr. Det er omkring 30 kilometer fra den tyrkiske grænse.

Syriens statslige tv rapporterede også om angrebet.

Området er domineret af den kurdiske YPG-milits.

Tyrkiet opfatter YPG som en fjende, der vil erobre et område i det nordlige Syrien fra oprørere støttet af tyrkerne.

Ifølge observatoriet optrapper tyrkiske styrker bombardementer af YPG-militsens stillinger for at bane vej for tyrkiske soldater.

Den kurdiske milits har spillet en nøglerolle i kampen mod Islamisk Stat i det nordlige Syrien - ikke mindst under kampene ved Raqqa.

Tyrkiet, der har en af de største militære styrker i Nato, anser YPG-styrkerne for at være allierede med den ekstreme kurdiske PKK-bevægelse i Tyrkiet.

PKK kæmper for en løsrivelse af det sydøstlige Tyrkiet.

USA's forsvarsminister, Jim Mattis, skrev i et nyligt brev til Tyrkiets ledere, at arabere ville udgøre 80 procent af den styrke, som skal indtage Raqqa efter Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters