Selvmordsbomber dræber 69 i Bagdad

En bombe i en tankbil dræber 50 mennesker, og en anden selvmordsbombe rammer et shiamuslimsk kvarter i det centrale Bagdad.

Mindst 69 mennesker blev dræbt ved bombeeksplosioner i Bagdad onsdag, mens snesevis blev såret, sagde sikkerhedskilder og hospitalslæger.

Samtidig forlod alle seks ministre fra den største sunnimuslimske blok Iraks koalitionsregering under ledelse af premierminister Nuri al-Maliki efter uger med stærke interne spændinger. De Sunnimuslimske ministres brud med Maliki er et tilbageslag for den nationale enhed og svækker landets forsoningsprogram yderligere.

Maliki er nu afhængig af støtte fra uafhængige shiamuslimske delegerede og det magtfulde Øverste Irakiske Islamiske Råd (SIIC), som alle vil følge i den nærmeste tid, da den shiamuslimske bevægelse måske vil forsøge at vinde regeringsmagten til sig selv.

Det blodigste bombeanslag i Bagdad onsdag skete, da en tankbil pakket med dynamit sprang i luften tæt på en benzinstation i Mansour-område i det vestlige Bagdad og dræbte mindst 50 mennesker og sårede 60.

/ritzau/