Selvmordsbomber angriber moske i Saudi-Arabien

En selvmordsbomber har fredag dræbt mindst fire personer i en shiitisk moske i det østlige Saudi-Arabien. Det er det andet angreb på få uger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire personer meldes dræbt, efter en selvmordsbomber fredag sprang sig selv i luften i en shiamuslimsk moske i byen Dammam i det østlige Saudi-Arabien. Det skriver Reuters.

Selvmordsbomberen forsøgte at trænge ind moskeen, da bomben blev udløst. Et vidne siger til Reuters, at en person blev dræbt, da han prøvede at forhindre manden i at komme ind i bygningen.

Saudiarabiske sikkerhedsstyrker har afspærret området og er i gang med at undersøge stedet.

Det er anden gang i maj, at en shia-muslimsk moske i Saudi Arabien bliver ramt af en selvmordsbombe. For få uger siden blev 22 dræbt i et andet angreb, som Islamisk Stat hurtigt tog ansvar for.

Saudi-Arabiens shiamuslimske minoritet er fortrinsvis bosat i landets østlige del, hvor de sporadisk har protesteret og krævet større rettigheder i det sunnimuslimsk-dominerende samfund.

Saudi-Arabien har siden april været i allerhøjeste alarmberedskab og frygtet mulige angreb, blandt andet på baggrund af den militære indsats i nabolandet Yemen, hvor saudierne i spidsen for en arabisk alliance udfører luftangreb mod den shiamuslimske houthi-milits.