Selvmordsbombe i Israel

Opdateret kl.10.35: En selvmordsbombe eksploderede i den israelske ferieby Eilat, oplyser politiet. Foreløbig meldes om fire dræbte.

Fire mennesker blev dræbt, da en eksplosion ramte et bageri i feriebyen Eilat i det sydlige Israel ved det Røde Hav.

Ifølge Reuters var det en selvmordsbombe som forårsagede eksplosionen.

- Han kom angiveligt ind i butikken med en taske eller et bælte med sprængstof og sprængte sig selv i luften, siger en politibetjent fra Eilat til lokal radio.

Eilats borgmester Yitzhak Halevi siger til israelsk radio, at ofrene for angrebet sandsynligvis var lokale beboere og ikke turister. Bageriet ligger i et af byens beboelsesområder.

Ind til videre er det dog for tidligt at fastslå, om der skulle være nogen danskere i blandt, oplyser Udenrigsministeriet.

- Vi har talt med ambassaden, og indtil videre har de lokale myndigheder ikke nogen oplysninger om nationaliteten på de dræbte, siger Uffe Wolffhechel, kontorchef i Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Vi følger sagen indtil det er afklaret om der er danskere i blandt, siger han til berlingske.dk.

Flere danske rejsearrangører siger til Ritzau, at der ikke er danske gæster på pakkerejser til Israel.

- Ingen medlemmer af Rejsearrangørerne i Danmark har i denne vinter rejser til Israel. Hvis der findes danskere i Eilat området, er de rejst på egen hånd med rutefly for at for eksempel at besøge familie, siger Torben Andersen fra MyTravel.

Tre organisationer hævder at stå bag

Ifølge den israelske netavis Haaretz.com, var politiet cirka en time om at fastslå, at det var en selvmordsbombe og ikke en gasflaske, der var årsagen til eksplosionen, som først antaget.

Foruden selvmordsbomberen blev tre personer dræbt og en såret.

Det er den første selvmordsbombe i Israel siden april, hvor en selvmordsbombe dræbte otte personer på den gamle rutebilstation i Tel Aviv.

Ind til videre har tre forskellige palæstinensiske grupper taget ansvaret for angrebet.: Islamisk Jihad, Al Aqsa-Martyrernes Brigade og en hidtil ukendt gruppe, der kalder sig "Army of Believers".