Selvmordsattentat ved den røde moské i Islamabad

En restaurant nær den røde moske i islamabad ramt af selvmordsattentat, mens radikale islamister atter trænger ind i moskeen.

Foto: AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mindst 10 mennesker blev fredag dræbt og mange såret, da en selvmordsterrorist sprængte sig selv i luften på en restaurant nær den røde moske i Islambad i pakistan, sagde sikkerhedskilder.

Attentatet, der ramte politifolk, kom, mens hundredvis af radikale muslimer protesterede ved den røde moské, bedst som myndighederne ville genåbne den.

Demonstranterne trængte ind i moskeen, og efter at politiet i begyndelsen havde forholdt sig afventende, tog ordensmagten tåregas i brug, da de radikale muslimer ikke frivilligt ville forlade moskeen.

Sent fredag eftermiddag var situationen ikke helt klar. Nogle kilder sagde, at mange af demonstranterne ikke havde forladt moskeen, men i stedet var trængt længere ind i komplekset.

Det var i og omkring denne moské, at der tidligere på måneden var skudkampe mellem muslimer af talibansk tilsnit og sikkerhedsstyrker. 102 mennesker blev ifølge myndighederne dræbt.

/ritzau/