Selvmordsangreb dræber 20 i Assads magtcentrum

Hovedstaden i det borgerkrigshærgede Syrien, Damaskus, er blevet ramt af en selvmordsbombe.

Hovedstaden i det borgerkrigshærgede Syrien, Damaskus, er blevet ramt af en selvmordsbombe. / AFP PHOTO / Louai Beshara Fold sammen
Læs mere
Foto: LOUAI BESHARA

En selvmordsbomber rystede søndag den østlige del af den syriske hovedstad Damaskus, hvor 20 meldes dræbt ved det blodigste angreb i den syriske hovedstad i adskillige måneder.

Sådanne angreb er sjældne i hovedstaden, der er Assad-styrets magtcentrum.

Ifølge statslige medier og overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder blev i alt tre personer med bilbomber opdaget og forfulgt af sikkerhedsstyrkerne, da de søndag morgen var på vej ind mod byens centrum.

To af bilbomberne blev sprængt i byens udkant, men den tredje nåede at bringe sin bombe til eksplosion ved Tahrir Pladsen, efter at han var blevet omringet.

Syriens udenrigsministerium melder om 20 dræbte og snesevis af sårede.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at mindst 18 blev dræbt, og en del blev såret.

Ifølge det statslige tv fik sikkerhedsstyrker forhindret "terroristerne i at nå deres mål". Bomberne skulle være placeret på særligt travle områder på den første arbejdsdag efter en række helligdage i kølvandet på ramadanen.

Tv-billeder viser optagelser uden for en moské, hvor køretøjer var blevet ødelagt, mens nærliggende bygninger var blevet beskadiget.

Syrien har i flere år lidt under en blodig borgerkrig mellem præsident Bashar al-Assad og en stribe grupperinger, der vil vælte hans styre.

Konflikten bærer præg af regionale spændinger, hvor flere lande er involveret og støtter forskellige parter i konflikten.

Millioner er drevet på flugt fra Syrien, og hundredtusinder er dræbt under den årelange borgerkrig.

/ritzau/AFP