Selvmorder angriber ved afghansk tankstation og dræber 10

Selvmordsbomber udløser en stor brand med bombeeksplosion, oplyser lokale embedsmænd i Jalalabad.

AFGHANISTAN-BLAST/
Afghan policemen inspect the site of a suicide attack in Jalalabad city, Afghanistan July 10, 2018. REUTERS/Parwiz Fold sammen
Læs mere
Foto: PARWIZ

En selvmordsbomber har dræbt mindst ti personer i den afghanske by Jalalabad. Det oplyser en embedsmand fra sundhedsministeriet i den østlige region.

Inamullah Miakhel, som er talsmand for provinsens sundhedsministerium, siger at mindst ti er dræbt, og at fire sårede er bragt til et hospital.

Selvmordsbomberen detonerede en bombe, som han havde fastspændt på kroppen. Det skete nær en tankstation, og angrebet udløste en stor brand, oplyser lokale embedsmænd.

En selvmordsbombeeksplosion rystede for ni dage siden den centrale del af Jalalabad. Her blev mindst 19 dræbt. Angrebet var rettet mod et lille mindretal af sikher og hinduer i området, oplyser myndighederne i provinsen.

Sidste uges eksplosion skete, få timer efter at Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, havde åbnet et hospital i Jalalabad.

Myndighederne siger, at antallet af dræbte og sårede kunne være blevet langt højere ved det angreb, hvis ikke en stor del af byen var blevet afspærret på grund af Ghanis besøg.

Regeringsstyrkerne og Taliban indgik i sidste måned en kortvarig våbenhvileaftale. Denne omfattede ikke Islamisk Stat, der har stået bag en lang række angreb i de seneste år.

Taliban har også afsluttet våbenhvilen, da gruppen for omkring tre uger siden dræbte 30 afghanske soldater i et baghold.

/ritzau/Reuters