Selskab: Besætningen på Mærsk Tigris er i god behold

De 24 besætningsmedlemmer om bord på fragtskibet Mærsk Tigris, som tilbageholdes af iranske styrker, er uskadt. Det oplyser skibets ejer, selskabet Rickmers Group.

A.P. Møller - Mærsk hovedsæde på Esplanaden. Flag med det syvtakkede stjerne logo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IRAN: Besætningsmedlemmerne på fragtskibet Mærsk Tigris har det godt. Det oplyser Cor Radings, talsmand for selskabet Rickmers Group, der ejer skibet, til Berlingske Nyhedsbureau.

Tirsdag aften kunne Rickmers Group ikke få kontakt til Mærsk Tigris, som bliver tilbageholdt af iranske styrker, men onsdag hørte selskabet nyt fra besætningen.

»Vi har været i kortvarig kontakt med besætningen om bord, og vi har fået bekræftet, at de er i sikkerhed og i god behold,« siger Cor Radings.

Der er 24 besætningsmedlemmer om bord på fragtskibet. De kommer fra Østeuropa og Asien.

Ifølge talsmanden befinder Mærsk Tigris sig stadig på vandet tæt på den iranske kystlinje, men Rickmers Group arbejder på højtryk for en snarlig løsladelse af besætningen.

»Vi forsøger at finde frem til en løsning, så besætningsmedlemmerne hurtigst muligt kan blive sat fri,« siger Cor Radings og oplyser, at selskabet modtager rådgivning i sagen fra internationale myndigheder.

Mærsk Tigris kom angiveligt i problemer på sin vej gennem Hormuzstrædet, som leder ind til Den Persiske Golf, da iranske myndigheder mente, at skibet befandt sig ulovligt på Irans territorialfarvand og beslaglagde de fragtskibet efter at have affyret varselsskud.

Udenrigsministeriet undersøger i øjeblikket sagens omstændigheder i tæt dialog med Mærsk, men ifølge ministeriet er det endnu for tidligt at konkludere noget.

»Vi skal være forsigtige med at drage konklusioner, før vi kender sagens faktiske omstændigheder. Men det er vores klare forventning, at Iran overholder deres internationale forpligtelser, og at mandskabet om bord på Mærsk Tigris ikke lider overlast. Vi ved fra Mærsk, at de også lægger stor vægt på, at besætningen ikke lider overlast,« meddeler Udenrigsministeriet.