Selfies skaber vrede: Her gør han det forbudte

Selfies ved bygninger, hvor folk for få dage siden mistede livet, skaber vrede i Nepal.

Læs mere
Fold sammen

Det er mindre end to dage siden, at turister og lokale lå begravet i murbrokkerne, efter at et kæmpe jordskælv fik hele bygninger til at kollapse i Nepal.

Men allerede nu er visse ødelagte monumenter i hovedstaden Katmandu blevet et trækplaster for såkaldte ‘selfie-turister’ - altså nysgerrige personer, der kommer forbi for at tage et billede af og med ruinerne, hvor folk omkom for få dage siden.

Nyhedsbureauet AP beskriver, hvordan selfie-turisterne flokkes om Dharahara Tower - et historisk ni-etagers bygningsværk fra 1800-tallet, der nu er reduceret til røde murbrokker, og hvor et dusin mennesker blev dræbt i forbindelse med jordskælvet.

»Det her er jordskælvsturisme. Det er ikke i orden. De (turisterne, red.) er meget mere interesserede i at tage deres selfies uden at forstå, at det her altså er en tragedie,« siger den 21-årige nepaleser Pawan Thapa, der er kommet til hovedstaden for at hjælpe, til AP.

Ifølge AP er det imidlertid lige så meget de lokale, som det er turister, der tager selfies ved de smadrede bygninger.

De seneste meldinger går på, at over 3.900 mennesker mistede livet i jordskælvet, der blev målt til 7,8 på richterskalaen.

Det tal ventes dog at stige i de kommende dage, efterhånden som ligene bliver gravet frem.