Seks personer anholdt i Israel for IS-forbindelse

Fire skolelærere og to andre mænd er blevet anholdt i det sydlige Israel for at have en klar tilknytning til Islamisk Stat og for at planlægge at rejse til Syrien for at deltage i krigen under den sorte fane.

ISRAEL: Myndighederne i Israel har mandag arresteret seks personer, som mistænkes for at have forbindelse til den ekstremistiske terrorgruppe Islamisk Stat (IS). Det skriver Jerusalem Post, som også kan fortælle, at de anholdte alle kommer fra byen Houra.

Fire af de mistænkte er skolelærere og har angiveligt brugt deres stilling til at udbrede budskaber fra IS til unge, studerende.

De seks mænd er blevet tiltalt for en række overtrædelser af loven. Blandt andet distribuering af en ulovlig organisations materialer, støtte til en terrororganisation, en sammensværgelse om at begå en forbrydelse og at have planer om at forlade Israel på ulovlig vis.

Ifølge en pressemeddelelse fra Israels sikkerhedstjeneste, Shin Bet, mødtes de seks anholdte jævnligt for at diskutere Islamisk Stats ideologi og for at se propagandavideoer fra terrororganisationen. Derudover skulle de seks mænd have planlagt at rejse til Syrien for at kæmpe for IS. Flere personer fra den terrorcelle, som de anholdte menes at tilhøre, er tidligere rejst til Syrien for at kæmpe i borgerkrigen.

Shin Bet oplyser, at flere personer i mændenes omgangskreds, heriblandt en skoleinspektør og flere lærere, er blevet afhørt i sagen, og de mistænkes for at have kendt til mændenes aktiviteter og undlade at indberette dem til myndighederne.