Seks lig fundet nær AirAsia-fly, som løftes op fredag

Dykkere har fundet yderligere seks lig ved det AirAsia-fly, der styrtede ned i Java-havet i december. Myndighederne forventer at kunne hejse vraget op fredag.

INDONESIEN: Indonesiske dykkere har torsdag fundet seks lig nær vraget fra det AirAsia-fly, der styrtede ned sidste måned i Java-havet, skriver Reuters.

Dykkerne var imidlertid ikke i stand til at trænge ind i selve flyets skrog, hvor de fleste af ofrene menes at være, oplyser myndighederne.

Mange dage med dårligt vejr og dårlig sigtbarhed i havet har forsinket dykkernes kamp for at få bjærget ligene og få det store skrog op til overfladen.

»Det var meget mørkt, og sigtbarheden var begrænset, så vores dykkere kunne ikke komme ind (i skroget, red.) Men vi tror stadig på, at vi kan evakuere alle ligene,« siger admiral Widodo, der leder flådens vestlige flåde.

Han tilføjer, at det er planen at fastspænde store luftsække til skroget og på den måde løfte det op til overfladen fredag.

Man mistede kontakten til Indonesia AirAsia Flight QZ8501 under et uvejr 28. december, da flyet var på vej fra den indonesiske by Surabaya til Singapore.

Der var ingen overlevende blandt de 162 personer, der var om bord på det store Airbus A320-fly.

Med torsdagens bjærgning af yderligere seks lig er i alt 59 lig blevet overleveret til pårørende. Også flyets såkaldte sorte bokse med informationer er blevet lokaliseret. Årsagen til styrtet kan ikke fastlægges, før boksenes informationer er blevet undersøgt.