Seks civile dræbt under uroligheder i DRCongo

Blodbad fortsætter i Den Demokratiske Republik Congo, hvor mindst seks civile er blevet dræbt siden torsdag.

Mindst 130 mennesker har mistet livet, og omkring 57.000 er drevet på flugt, efter at uroligheder brød ud i Den Demokratiske Republik Congo i december. Scanpix/John Wessels/arkiv
Læs mere
Fold sammen

Kinshasa. Seks civile blev lørdag bekræftet dræbt under angreb i den nordøstlige del af Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo).

Det oplyser lokale myndigheder.

Mindst 130 mennesker har mistet livet, siden volden brød ud i området i december.

Adskillige er blevet dræbt i sammenstød mellem kvæghyrder og landmænd, der længe har bekriget hinanden i kampen om jordarealer.

- Gerningsmændene angreb lokationer i Penyi, de Dz'lo og Mbachulu. Indtil videre har vi fundet seks dræbte og adskillige sårede, siger Mande Lonema, talsmand for Walendu-distriktet.

Angrebene fandt sted i Ituri-provinsen, der længe har været præget af voldelige sammenstød. Angrebene begyndte torsdag og fortsatte fredag og lørdag.

Lokale indbyggere siger til nyhedsbureauet AFP, at hæren i DRCongo har indgået en aftale med angrebsmændene. Det bliver dog afvist af hæren.

- Dette er falske beskyldninger. Vi er en professionel hær. Vi går i offensiven alle steder, hvor der er en fjende, siger Jules Ngongo, hærens talsmand i Ituri.

Ifølge FN er omkring 57.000 mennesker flygtet, efter at volden brød ud i området i december. Mange af dem er flygtet til nabolandet Uganda.

/ritzau/AFP