Se og Hør lukker i Sverige

Svenske Aller Media lukker Se og Hør og erstatter det med en anden titel. Det har ikke noget at gøre med den danske Se og Hør-skandale, fastslår chefredaktør.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aller Media i Sverige lukker nu Se og Hørs svenske søsterblad af samme navn, skriver mediawatch.dk.

Det svenske Se og Hør skal erstattes af titlen Hänt i Veckan, det betyder »sket i ugen«. Det er en gammel titel, som nu får et comeback efter 20 år.

Lukningen af det svenske sladderblad har ingen forbindelser til den danske se og Hør-skandale, understreger Bo Liljeberg, der er chefredaktør på bladene Hänt Extra og Hänt Bild.

»Det har det slet ikke. Jeg begyndte arbejdet med dette i februar og efter to uger vidste vi, hvad vi ville gøre. Først lang tid efter kom den her historie. Vi har kun ejerne og navnet tilfælles,« siger Bo Liljeberg til det svenske netmedie Resumé ifølge mediawatch.dk.

Se og Hør-skandalen i Danmark begyndte at rulle, da det kom frem, at bladet havde betalt en ansat hos Nets for at overvåge kendte menneskers kreditkort gennem en årrække.

I 2007 var norske Se og Hør også igennem en lignende sag om køb af kreditkortoplysninger, som dog var langt mindre omfattende end det danske tilfælde.

Bo Liljeberg forklarer lukningen af svensk Se og Hør med, at udviklingen af sladderbladet ikke er gået som forventet, og det derfor er nødvendigt med en lukning.

Chefredaktøren glæder sig over et comeback til Hänt i Veckan:

»Vi har længe haft lyst til igen at bruge navnet Hänt i Veckan, som, selv om det har været væk fra markedet i 20 år, stadig er et af Sveriges mest kendte varemærker,« fortæller Bo Liljeberg,

Sammenligner man danske og svenske Se og Hør, udkommer danske Se og Hør i et oplag på 113.000, mens det svenske udkommer i 93.000 eksemplarer. Det viser tallene fra 2013 ifølge mediawatch.dk.

Aller Media i Danmark har nedsat en arbejdsgruppe bestående af Aller Medias direktion og chefredaktør på Se og Hør Niels Pinborg, der skal lave en omlægning af det danske Se og Hør.