Se listen: Her er 8 vilde ting, Pokémon Go har ført til

Selvom Pokémon Go er et relativt nyt mobil-spil, har det allerede været involveret i alt fra at finde lig til at afsløre utroskab.

Pokemon Go-entusiaster viser her rundt i den virituelle/virkelig Pokemon-verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pokémon Go har i den grad taget verden med storm.

Selvom mobil-spillet kun har få uger på bagen, er det allerede blevet usædvanligt populært - både i Danmark og i udlandet.

Og trods den korte levetid har det derfor været invovlveret i flere mærkværdige sager. Berlingske giver dig her et udvalg af dem.

Pokémon-jagt afslørede utroskab

New Yorkeren Evan Scribner havde nok ikke lige regnet med, at det var en Pokémon, der skulle afsløre, at han har været sin kæreste utro. Men det blev ikke desto mindre tilfældet.

Et centralt element i Pokémon Go er ens geografiske placering, når man fanger en figur. Den bliver noteret, sådan at man efterfølgende kan se præcis hvor, man har fanget hvilke figurer – og gps'en er meget præcis.

For Evan Scribner betød det, at hans kæreste kunne se, at han havde fanget en Pokémon på sin eks-kærestes adresse i Brooklyn.

»Hun så, at jeg havde fanget en Pokémon, mens jeg var i min eks-kærestes hus,« fortalte han til New York Post.

Da hans - nu daværende - kæreste fandt ud af utroskaben, forlod hun Pokémon-jægeren, og de har ikke talt sammen siden, fortæller Evan Scribner til mediet.

Lig er blevet fundet på øde steder

To Pokémon-jægere har gjort makabre fund, da de var på jagt efter uskyldige Pokémon-figurer. De var begge ude i områder, hvor der normalt ikke færdes mennesker, og stødte hver især på et lig.

Det ene fund blev gjort i det nordlige Odense, hvor en Pokémon-jæger fandt et lig i en afvandingskanal i bydelen Stige. Liget har ligget i vandet så længe, at det ikke var muligt at se hverken køn, alder eller i øvrigt identitet, oplyste Fyns Politi til Berlingske onsdag.

Tidligere på måneden gjorde en amerikansk kvinde et tilsvarende fund i Wyoming, USA. I ingen af de to tilfælde mener politiet, at der ligger en forbrydelse bag.

Vordende far fangede Pokemón på fødegangen

Man skulle formode, at amerikanske Jonathan Theriot havde travlt med at forberede sig på igen at skulle blive far, da vandet gik og han fik travlt med at køre sin kone på fødegangen for to uger siden. Men det var ikke helt tilfældet.

For mens hun lå og forsøgte at slappe af mellem veerne, dukkede der en Pokémon op – midt på fødestuen. Så i stedet for at holde hendes hånd, gik den vordende far i gang med at fange den Pidgey, han kunne se på skærmen.

Både Jonathan Theriot og konen Jessica kunne se det ironiske i episoden, så Jonathan Theriot tog et screenshot af skærmen, hvor både Pidgey og konen er på. Billedet gik hurtigt viralt på Imgur, og på nuværende tidspunkt har langt over tre millioner mennesker set det.

Få timer efter fik parret deres tredje datter, skriver BBC.

Saudi-Arabien bandlyser Pikachu: Udsteder fatwa

Pokémon Go er »u-islamisk« og får folk til at dyrke ikke-ønskværdige karaktertræk, mener den saudi-arabiske mufti (en højtstående religiøs leder, red.) Abdul Aziz Abdullah al-Sheik. Han har derfor udstedt en fatwa mod at spille spillet.

En fatwa er en rådgivende udtalelse fra en højtstående religiøs leder, der vejleder muslimer i, hvordan de skal forholde sig til forskellige dilemmaer i hverdagen.

I et interview med den arabiske tv-station Al Jazeera opfordrede muftien blandt andet muslimske forældre til at være »på vagt for spillet« og forhindre deres børn i at spille det for at »beskytte deres religion og manerer«. Det skriver ABC News.

Pokémon-jæger blev stukket ned med kniv – fortsatte jagten

En ung, ivrig Pokémon-fan blev i sidste uge overfaldet, da han en nat var ude for at jagte Pokémoner.

Da han ved et-tiden om natten gik rundt i gaderne i byen Forest Grove i Oregon stødte han på en anden mand, som han fejlagtigt troede, også var på Pokémon-jagt. Det var dog langt fra tilfældet: Da Michael Baker henvendte sig, hev manden en kniv frem og stak den 21-årige mand i skulderen, hvorefter manden stak af.

Det fik dog ikke Michael Baker til at ringe efter hverken politi eller ambulance. Næ, i stedet fortsatte den inkarnerede fan jagten efter flere Pokémoner, fordi det længe har været hans drøm at blive den første til at fange alle Pokémonerne i spillet.

»Basalt set risikerede jeg livet,« har han efterfølgende dramatisk fortalt til det lokale medie Fox 12 Oregon.

Pokémon Go forhindrede tyveri

I England har det populære mobil-spil forhindret to tyve i at udføre deres mission. Det skrev politiet i South Yorkshire tidligere på ugen.

»Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle skrive denne overskrift, men #PokemonGo har hjulpet til at forhindre kriminalitet,« lød det ifølge BBC i en udtalelse fra politiet.

Politiet arresterede to mænd, der blev opdaget af et par Pokémon-jægere, mens de var i færd med at stjæle tyvekoster fra en ejendom i Doncaster. Politiet nåede at pågribe dem, da de var ved at forlade ejendommen med værdierne.

Flere færdselsuheld på grund af Pokémoner

En 28-årig amerikaner kørte i sidste uge frontalt ind i et træ, fordi han – mens han kørte – forsøgte at fange en Pokémon. Det skriver The Telegraph.

Han kom ikke alvorligt til skade, men episoden fik alligevel det lokale politi til at udstede en advarsel mod at køre i bil samtidig med, at man spiller mobil-spillet.

Få dage efter kørte en anden mand galt i Baltimore, USA – ligeledes da han var i færd med at indfange Pokémoner. Det var dog ikke et træ – men en parkeret politibil, som chaufføren kørte ind i. Heller ikke her kom nogen alvorligt til skade.

Episoden blev fanget på video, og man kan høre den irriterede chauffør udbryde:

»Det er, hvad jeg får ud af at spille det her dumme, r**-spil,« skriver International Business Times.

Både kirkegårde og privat ejendom bliver invaderet

Allerede få dage efter, Pokémon Go officielt kunne hentes i Danmark, meldte flere af landets politikredse om, at spillet kræver ekstra politiressourcer. For der er tilsyneladende ikke meget, der kan hindre spillerne i at jagte de sjældne Pokémoner, der er i nærheden. Flere er således allerede trængt ind på privat grund i dere jagt.

»Vi har weekenden over haft flere anmeldelser, hvor pokémon-jægere for eksempel går ind i andres haver. Folk tror, at de er ved at blive udsat for indbrud,« fortalte vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Thomas Christensen til Ritzau.

Også på Vor Frelser Kirkegård på Amager skaber Pokémon-spillerne problemer. For blandt gravstenene har der de seneste dage rendt mange mennesker rundt på jagt efter monstrene.

»De smider deres cigaretskodder, de sidder i grupper med chips og cola i bar overkrop og griner, og så kommer der folk ind for at sørge, fordi de har mistet. Folk har ikke respekt,« siger en medarbejder på kirkegården til metroexpress.