Se Herman Cains store Libyen-bommert

Se klippet, hvor Herman Cain, der er i spil som republikansk præsidentkandidat, jokker i spinaten under interview.

Herman Cain kæmper for at blive republikanernes præsidentkandidat. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den republikanske præsidentkandidat Herman Cain har i øjeblikket travlt med at rydde op efter en række skandaler. I flere uger har han kæmpet mod beskyldninger om seksuel chikane mod tidligere ansatte.

Mandag var det dog en Libyen-bommert, som fik Cain på alles læber.

I en fem minutter lang video optaget af Milwaukee Journal Sentinel skøjter Cain rundt, da han bliver spurgt om sin holdning til præsident Obamas håndtering af opstanden i Libyen.

- Ok, Libyen, siger Cain, inden han tager en længere pause.

- Præsident Obama støttede opstanden, korrekt? Præsident Obama ville fjerne Kaddafi? Jeg vil bare være sikker på, at vi taler om det samme, før jeg siger: 'ja, jeg var enig' eller 'nej, jeg var uenig', siger han.

- Jeg var uenig i hans håndtering af de følgende grunde - nej, det er noget andet, siger Cain i interviewet og tilføjer: "Alle de her ting farer rundt inde i mit hoved."

Se interviewet her:

Republikanerens vakkelvorne svar fik hurtigt eksperter til at debattere, om Cains skovtur var værre end partifællen og præsidentkandidaten Rick Perrys i sidste uge.

Michelle Malkin, der arbejder for den højreorienterede tv-kanal Fox News og skriver en konservativ blog, var hurtigt til at kaste dom over begge kandidater.

- Forsøgte at lade tvivlen komme ham til gode. Men lige som Rick Perry er Herman Cain bare ikke klar til bedste sendetid, skriver Malkin.

Perry gik helt kold under en tv-debat, hvor han skulle nævne hvilke tre regeringsagenturer, som han vil fjerne, hvis han bliver præsident. Trods mange forsøg lykkedes det ikke Perry at forklare sin pointe.

/ritzau/AFP

INFOshop: Opbakning til dansk indsats i Libyen