Se det tårevædede klip: Hun lukkede 41 mål ind – alligevel blev hun kampens spiller

Det var en målrig kamp, da Norge og Iran søndag tørnede sammen ved VM i håndbold – i hvert fald for Norge, der scorede 41 mål, men kun indkasserede ni. Alligevel var det den iranske målvogter, der løb med prisen som kampens spiller. Se det tårevædede klip nedenfor.

Det blev en målrig kamp, da Iran og Norge tørnede sammen under VM i håndbold i Spanien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Beate Oma Dahle/NTB/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun lukkede 41 mål ind, men alligevel var det en rørt målvogter, der efter kampen kunne se sig hyldet som kampens spiller.

Da Fatemeh Khalili Behfar blev kaldt frem efter kampen for at modtage sin pris, fremkaldte det tårer, ikke kun hos målvogteren, men også hos spillerne på de to hold.

Hele det norske hold stod og klappede ad den iranske målmand, da prisen skulle overrækkes, mens de iranske spillere kastede sig over deres holdkammerat, skriver norske VG.

»Det er en drøm for mig at være med til VM. At blive kampens bedste spiller er helt utroligt. Det er helt vildt, og jeg kan ikke beskrive, hvordan det føles,« sagde Fatemeh Khalili Behfar til norsk TV 3 efter kampen:

»Jeg følger de norske kvinder på Instagram, og jeg ser deres kampe. Jeg har altid drømt om at spille imod dem og stå ved siden af dem. De er meget venlige og værdige vindere.«

I kampen mod Norge lavede Fatemeh Khalili Behfar syv redninger, mens det i Irans indledende kamp mod Rumænien blev til imponerende 18 redninger. Iran tabte kampen mod Rumænien.

Norge vandt over Iran 41-9.

Det er første gang, at Iran er med ved VM i håndbold, der i disse dage bliver spillet i Spanien.

Selvom landet har debut ved slutrunden, kan holdets kampe ikke ses i Iran. Det skyldes blandt andet, at det iranske landsholds modstandere ikke ligesom iranerne bærer tørklæde under kampene, skriver TV 2.

På Twitter hylder det norske håndboldforbund de iranske kvinder efter kampen:

»I dag er vi vindere sammen.«