• Foto: KIM KYUNG-HOON

    Nok fremstår det i den vestlige verden absurd, men faktum er, at hundekød på menuen i Kina er en ganske naturlig ting. Det er dog ikke ensbetydende med at alle kinesere finder tendensen naturlig, og aktivistgrupper har da også fanget mediernes interesse ved den tilbagevendende, netop igangskudte, "China Dog Meat Festival" (Kinas hundekødsfestival).

    Advarsel: Ubehagelige billeder kan forekomme.

    1 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    Lange, varme dage kan for et lille kræ være udmattende. Nogle af hvalpene, der på festivalen sælges, tager sig her en velfortjent lur.

    2 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    Hundekød bliver her vejet på en lokal restuarant.

    3 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    Det danske reglement taget i betragtning, fremstår alt på dette billede absurd. En lokal slagter ryger en smøg alt imens han ryger hunde i et væk.

     

    4 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    Hunde fragtes her til den tilbagevende hundekødsfestival.

    5 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    Et på alle måder kontrastfyldt billede. En hundeejer lufter sin firbenede ven alt imens artfæller netop er blevet slagtet og solgt som spise.

    6 / 21

  • Foto: JOHANNES EISELE

    Dyrerettighedsforkæmpere stormer festivalen med bannere og slogans.

    7 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    Hunde i massevis bliver her placereti en uappetitlig bunke førend de parteres.

    8 / 21

  • Foto: JOHANNES EISELE

    Køgte hunde er her udstillet i en butiksinstallation.

    9 / 21

  • Foto: JOHANNES EISELE

    At hunden er blevet skænket titlen »menneskets bedste ven« synes i denne situation at være gået tabt i erindringen.

    10 / 21

  • Foto: STR

    Yang Xiaoyun (2. til venstre) er en, af medierne, kendt dyrerettighedsforkæmper. Foruden at indsamle underskrifter mod foretagendet har hun egenhændigt købt hundredevis af hunde, for på den måde at sikre sig at de arme kræ ikke ender som føde.

    11 / 21

  • Foto: STR

    Dyrerettighedsforkæmper, Yang Xiaoyun (m) ifærd med endnu et hundekøb. Hun har opkøbt i hundredevis af hunde for at sikre sig at de ikke lider en trist skæbne, og ender op som middagsmad rundt omkring i de lokale, kinesiske hjem.

    12 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    En slagter i færd med at bunsenbræde hunde på åben gade.

    13 / 21

  • Foto: STR

    Lettere drabeligt ser det ud med hundene her placeret på kroge og med blottede gebisser.

     

     

    14 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    En ung dreng kikker sultent på en skål tilberedt hundekød i familierestuarantens køkken.

    15 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    Hunden her venter på et trygt og kærligt hjem, eller et sidste hvilested, alt afhængigt af om den opkøbes af resturatører eller dyrerettighedsforkæmpere.

    16 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    Sælgere prøver at optimere »stadepladsen« ved at stable hundeburene så tætpakket som muligt.

    17 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    En potentiel kunde tjekker festivalens hundeudvalg ud førend han beslutter sig for, hvilke racer han ønsker at investere i.

    18 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    En af festivalens mange hunde tager her gladeligt tager imod en godbid fra en forbipasserende, som har forbarmet sig over denne.

    19 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    En aktivist kæler for en køter. Sloganet »I am your friend« (jeg er din ven) sender et klart budskab om hvad dyrerettighedsforkæmperne mener om salg af hunde, med det formål at omdanne kræene til kulinariske retter.

    20 / 21

  • Foto: KIM KYUNG-HOON

    På festivalen serveres forskellige former for delikatesser, selvfølgelig baseret på hundekød som den væsentligste ingrediens.

    21 / 21

Luk