Se billedet, der får folk til at tabe kæben

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En britisk amatør-fotograf indkapslede forleden et helt utroligt foto, da han var ude at gå en tur med sin kone i en Hornchurch Country Park i det østlige London mandag eftermiddag.

Den heldige fotograf Martin Le-May fik nemlig indkapslet et ganske særligt motiv, da en grøn spætte tog sig en flyvetur - med en væsel på ryggen.

Til BBC fortæller fotografen, at han hørte en mærkelig lyd, da han var ude at gå en tur med sin kone, hvorefter han indså, at der var tale om en spætte, der bar på et mindre pattedyr på ryggen.

Væslen forsvandt dog ind i noget bevoksning, øjeblikket efter at spætten landede igen.

Det ekstraordinære foto florerer i øjeblikket på de sociale medier, og på få dage er billedet blevet delt flere tusinder af gange. Flere sår dog tvivl om billedets ægthed.

Men det er der ikke grund til, fortæller Steve Backshall, der er vært på BBCs tv-program »Wildlife«, selvom han anerkender, at motivet er usædvanligt.

Til BBC fortæller han, at spætten kan sammenlignes med dyr som myrer og biller, der kan bære 850 gange deres egen kropsvægt.

»Væslen er også fascinerende. Den kan dræbe dyr, der er meget større end den selv, så det er et imponerende lille dyr, når man tænker på dens størrelse,« siger Steve Backshall.

Samme toner hører man fra dyre-ekpert Lucy Cooke:

»En hun-væsel vejer meget mindre end en Mars-bar, men er lige så frygtløs som en løve, så det er derfor, at spætten har kunnet flyve med den på ryggen,« fortæller Lucy Cooke ifølge BBC.