Se billederne fra Bidens nyindrettede kontor: Små detaljer vidner om politisk forandring

Når en ny præsident flytter ind i Det Hvide Hus, kræver det ny indretning i Det Ovale Kontor. Joe Biden har indrettet kontoret, så det passer til hans politiske visioner, og særligt en udskiftning er blevet mødt med begejstring.

Kort efter at Joe Biden satte sig bag skrivebordet i Det Ovale Kontor for første gang, underskrev han en række dekreter. Herunder et dekret, der igen slutter USA til Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix

Joe Biden har allerede givet sit nye kontor en makeover.

På få timer blev Trumps malerier, hans gulvtæppe og den knap, som han angiveligt har brugt til at bestille sine daglige cola light, fjernet fra Det Ovale Kontor. Og ikke uden grund, lyder det ifølge Ashley Williams, som har stået i spidsen for indretningen af Det Ovale Kontor.

»Det var vigtigt for præsident Biden at kunne træde ind i et kontor, der ligner USA, og som kan vise et billede af, hvordan han vil være som præsident,« fortæller hun til Washington Post.

Statuer af borgerrettighedsforkæmpere

En ændring, der jubles over på internettet, er de mange buster af borgerrettighedsforkæmpere, som nu pynter på Det Ovale Kontor.

Især bronzeskulpturen af den latinamerikanske borgerrettighedsforkæmper, Cesar Chavez, som forsøgte at skabe opmærksomhed om de barske forhold hos landarbejdere i USA, har fået en særlig plads. Medlem af Repræsentanternes Hus, Joaquín Castro, er begejstret over Bidens valg.

En buste af Martin Luther King står også på Bidens kontor.

Ved siden af Cesar Chavez står en række indrammede billeder. Her har et billede af Biden sammen med paven fået lov til at snige sig ind blandt familiebilleder af Jill Biden, præsidentens søn Beau Biden og andet tæt familie. Billederne kan ses helt tæt her.

Foto: Chip Somodevilla/AFP/Ritzau Scanpix.

En særlig udskiftning

Da kontoret var Donald Trumps, havde han et portræt af USAs syvende præsident, Andrew Jackson, hængende, hvilket blev mødt af stor kritik på grund af præsidentens ønske om i sin tid at bevare slaveriet og udrydde landets indianere.

Det har Biden skiftet ud. I stedet har hænger nu et maleri af Benjamin Franklin, der var med til at støbe grundstenene til USA. Han var også videnskabsmand, og det er det, den nye præsident gerne vil markere.

Tilbage til arbejdet

Selvom Joe Biden har skiftet Trumps guldgardiner ud med en mørkere guldnuance og erstattet det beige guldtæppe med et blåt, ligner kontoret i store træk de foregående præsidenters indretning.

Flere møbler har nemlig fået lov til at stå, også skrivebordet The Resolute Desk, som har været benyttet af næsten samtlige præsidenter siden 1880.

Kort efter at Joe Biden satte sig bag skrivebordet, underskrev han en række dekreter, blandt andet klimaaftalen.