Schweiz åbner luftrummet igen efter computerfejl

Et computerproblem lukkede onsdag morgen flytrafikken i Schweiz og betød, at fly skulle omdirigeres.

Det schweiziske luftrum blev onsdag morgen lukket for trafik af sikkerhedsmæssige årsager efter en computerfejl. (Arkivfoto). - Foto: Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTIAL TREZZINI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Schweiz har åbnet landets luftrum igen, efter at det tidligt onsdag morgen var lukket på grund af en computerfejl i luftkontrolsystemet.

Det oplyser folkene bag luftkontrolsystemet.

»De tekniske udfordringer med Skyguide er blevet løst,« lyder det i et tweet.

Det lyder desuden, at »lukningen af luftrummet ophørte klokken 08.30«.

»Det schweiziske luftrum er nu åbent igen, og lufttrafikken i Schweiz og flyvningerne i de nationale lufthavne i Genève og Zürich bliver genoptaget,« skriver kontrolsystemet Skyguide på Twitter.

Det er ikke oplyst, hvad computerfejlen bestod af.

»Vi beklager hændelsen og dens konsekvenser for kunderne, vores partnere og passagererne i lufthavnene i Genève og Zürich. Vi arbejder på højtryk for at finde en løsning,« skrev Skyguide tidligere onsdag.

Internationale ruter til Schweiz nåede at blive omdirigeret til Milano i Italien, oplyser det schweiziske nyhedsbureau ATS-Keystone. Luftfartsselskabet Lufthansa siger, at der også blev dirigeret fly til Lyon og Wien.

En talsmand for Skyguide oplyser ifølge nyhedsbureauet dpa, at der formentlig var tale om en fejl i computersystemets hardware.

»Vi antager ikke, at det er et hackerangreb,« siger talsmanden, Vladi Barrosa.

Lufthavnen i Genève har bekræftet, at man nu igen kan sende fly afsted.

»Gode nyheder! Lufttrafikken er ved at blive genoptaget fra klokken 08.30,« skriver lufthavnen i et tweet og tilføjer, at enkelte fly er blevet aflyst.

Lufthavnen i Zürich er også ved at genoptage trafikken, oplyser den.

Zürichs lufthavn er den største i Schweiz. I 2021 havde den omkring 10,2 millioner passagerer. Det tal ventes at stige i år, hvor der alene i maj blev registreret næsten 1,9 millioner passagerer.

/ritzau/AFP