Schäuble: Vi bør følge situationen i Italien med ro

Der er ikke grund til at tale om nogen eurokrise, siger Tysklands finansminister om italiensk folkeafstemning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tysklands finansminister siger, at Italien bør fortsætte den økonomiske kurs, som den nu forhenværende premierminister, Matteo Renzi, stod i spidsen for.

Wolfgang Schäuble kommenterede den italienske folkeafstemning, da han mandag ankom til et finansministermøde for eurozonen i Bruxelles.

Den tyske finansminister havde forinden talt med sin italienske modpart, Pier Carlo Padoan. Over for ham havde han understreget, at Tyskland finder det vigtigt, at Italien har en velfungerende regering.

Pier Carlo Padoan meldte afbud til mandagens finansministermøde i Bruxelles. Han er blandt de mulige afløsere for Renzi.

- Italien må på en overbevisende måde fortsætte den kurs, som premierminister Renzi har anvist politisk og økonomisk i de seneste tre år. De ansvarlige i Italien ved dette, siger Schäuble.

Den tyske finansminister siger videre, at investorer bør være afslappede i forhold til den italienske folkeafstemning. Der er ikke nogen grund til at frygte en krise for euroen, vurderer han.

- Jeg mener, at vi bør følge situationen i Italien med en vis ro. Det er sådan, at demokratiske og forfatningsmæssige processer forløber i medlemsstaterne, siger han.

- Der er helt klart ikke grund til at tale om nogen eurokrise, siger han.

De italienske vælgere stemte overvældende nej til en reform af landets forfatning. Den skulle gøre regeringen mere beslutningsdygtig, hvilket har medført Renzis tilbagetræden.

Iagttagere forventer, at der nu bliver dannet en EU-venlig teknokratregering.

/ritzau/dpa