Saudisk milliardær gør pralende indtog i London med guldbiler

En ung saudisk milliardær har taget forskud på Ramadan Rush og vakt opmærksomhed med fire luksusbiler i flybagagen til den britiske hovedstad.

I den eksklusive London-bydel Knightsbridge vækker tre af den saudiske playboyprins’ forgyldte luksusbiler interesse. Den potente Lamborghini er parkeret foran den kraftige Mercedes. Foto: Toby Melville/Reuters Fold sammen
Læs mere

LONDON: Den gule Bentley med barne­stolen i matchende læder får ingen til at dreje hovedet. Den sølvfarvede Ferrari falder også ubemærket ind. Lidt længere henne ad gaden er en familie dog stoppet op for lige at tage et billede af en bronzefarvet McLaren-sportsvogn, mens en italiensk skoleklasse af en begejstret lærer er blevet gjort opmærksom på en sort Rolls Royce parkeret helt op ad fordøren ved et mondænt hotel.

Der skal en hel del til for at skille sig ud fra mængden i Londons Knightsbridge med de flashy modebutikker uden udsalgskurve og fine hoteller, hvor dørvagter skal spotte de rige i skødesløs påklædning fra de skødesløst påklædte nysgerrige, der bare ikke har andet at tage på.

Og så er der dem, der sørger for ikke at lade nogen i tvivl om, at de rent faktisk har penge i mere end rigelige mængder. Forleden ankom en kolonne af fire guldmalede luksusbiler til Kensington og Chelsea, der siden har fået en del opmærksomhed. Avisen Daily Mail gør opmærksom på, at en Lamborghini Aventador SuperVeloce med V12 motor har en imponerende acceleration. Værdien af det er måske ikke helt oplagt i Londons tætte trafik med de snærende fartgrænser. Men den passer dog måske lidt bedre i bybilledet end en Mercedes G63 AMG med seks store hjul, der ser ud til at kunne gøre sig i en ørkenkrig.

De to sidste »guldbiler« er derimod britisk højadel i form af en Bentley Flying Spur og en Rolls Royce Phantom Coupe i måske lidt uvant pralende indpakning. Daily Mail sætter den samlede værdi af bilerne til mere end ti millioner kroner. Guldforkromingen anslås til at koste omkring 40.000 kroner pr køretøj.

Ejet af saudisk playboy

Ifølge britisk presse er det Turki Bin Abdullah, en saudisk playboy og mange­milliardær i tyverne, der på den måde gjorde sin entré i den britiske hovedstad. På sociale medier har Bin Adbullah allerede flittigt vist sine biler frem for sine mange følgere. Ikke alle er glade.

»Ramadan Rush«, som rigmandsmagasinet Forbes kalder det, har i flere år sat et markant aftryk på Londons dyreste kvarterer, når rige — og ofte unge — arabere ankommer for at slå sig løs og vise deres luksusbiler frem. I år har Bin Abdullah så tyvstartet, og det giver nogen bange anelser for, om mondæniteten er ved at drukne i vulgær benzin­os.

Foto: TOBY MELVILLE.

Klager fra beboerne

Sidste år fik en række klager lokalstyret i »Royal Borough of Kensington and Chelsea« til at reagere med at indføre ekstra forbud mod at speede op, køre om kap, bruge hornet, lade motoren køre, mens bilen holder stille, spille høj musik og forbud mod stort set alt andet end at holde sig pænt på sin plads i bilkøen.

»Det er endnu for tidligt at vurdere, om det er en succes, men politiet og bystyret vil fortsætte med at uddele bøder til chauffører, der bryder reglerne, indtil budskabet trænger ind om, at vore beboere ikke skal forstyrres af superbiler,« siger den lokale formand for bystyret Nick Paget-Brown ifølge Daily Mail.

Nogle kommentatorer har gjort opmærksom på, at arabere rent faktisk er en væsentlig del af befolkningen omkring arabisk ejede Harrods og omegn. Om de arabiske beboere så sætter pris på arabisk ræs i gaden er svært at sige, men det er et faktum, at arabiske prinser og andre rigmænd har investeret enorme summer i Londons boligmarked, mens flere cafeer og restauranter i de dyre gader byder på både vandpiber og mellemøstlige retter.

Alle forventer, at andre motorglade arabiske unge snart følger efter Bin Abdullah og sætter kursen nordpå efter at have pakket luksusbiler i bagagen. Qatar Airways skal tage omkring 200.000 kroner for at flyve en bil fra den arabiske halvø til Londons gader.

Der er nok at se på for bilentusiaster, og der er ingen grund til at holde sig tilbage, for meningen med bilerne er jo tydeligvis netop at blive set.

Nyhedssitet »Kensington, Chelsea & Westminster Today« skriver, at Bin Abdullah lod sine guldbiler parkere ulovligt foran Jumeirah Carlton Hotel, hvor de kunne tiltrække mest opmærksomhed og »skabte kaos for lokale beboere«, da i hundredvis af bilentusiaster og fotografer strømmede til. Den ulovlige parkering resulterede i fire parkerings­bøder på hver omkring 800 kroner, men det gør jo ikke noget, hvis man alligevel har penge nok.

Daily Mail konstaterer i øvrigt om bøderne, at de vil blive sat ned til omkring 400 kroner ved betaling inden 14 dage, og i så fald vil det faktisk være billigere end det femstjernede hotels døgnparkering.

Foto: TOBY MELVILLE.