Saudisk koalition erkender angreb mod begravelse

140 mennesker blev dræbt, da et luftangreb ramte en begravelse i Yemen. Saudiskledet koalition erkender fejl.

Politi og eksperter undersøger den begravelsessal i Yemens hovedstad, Sanaa, hvor 140 mennesker blev dræbt i et luftangreb. Scanpix/Mohammed Huwais Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var kampfly fra koalitionen under ledelse af Saudi-Arabien, som for en uge siden bombede en begravelse i Yemen.

Det erkender koalitionen lørdag.

Angrebet, der kostede 140 mennesker livet, skete på baggrund af fejlagtig information, lyder det i en udtalelse fra koalitionen.

- Et af koalitionens luftfartøjer ramte fejlagtigt stedet, hvilket resulterede i civile dødsfald og kvæstelser, meddeler den undersøgelseskommission, der har gransket luftangrebet.

Det er et af de hidtil blodigste angreb i de omkring 19 måneder, koalitionen har foretaget luftangreb mod militante i Yemen.

- Passende tiltag vil komme over for dem, der forårsagede hændelsen, og deres familier skal tilbydes kompensation, siger koalitionen i udtalelsen.

Over 6700 mennesker er dræbt i Yemen, siden den saudiskledede koalition gik ind i konflikten. Næsten to tredjedele af de dræbte er civile, vurderer FN.

Saudi-Arabien gik i marts 2015 ind i Yemen sammen med en arabisk koalition for at bringe landets sunnimuslimske præsident, Abedrabbo Mansour Hadi, tilbage til magten.

Det skete, efter at den shiamuslimske houthi-bevægelse havde erobret store dele af landet, herunder hovedstaden.

I koalitionen indgår foruden Saudi-Arabien De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Kuwait, Qatar, Egypten, Jordan, Marokko, Senegal og Sudan.

/ritzau/AFP