Saudisk homo-prins idømt livsvarigt for drab

Et barnebarn af Saudi-Arabiens kong Abdullah er blevet idømt livsvarigt fængsel for at have dræbt en af sine mandlige tjenestefolk på et hotel i London.

Overvågningsbilleder fra elevatoren på hotellet, hvor Saud Abdulaziz bin Nasser al Saud overfalder sin tjener Bandar Abdulaziz. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det brutale overfald, der endte med drab, kom i kølvandet på gentagne seksuelle overgreb mod offeret.

Dommeren i Londons Old Bailey-retssag dømte den 34-årige Saud Bin Abdulaziz Bin Nasir al-Saud til afsoning af mindst 20 års fængsel.

- Det er meget usædvanligt, at en prins sidder på anklagebænken tiltalt for mord. Men ingen i dette land er hævet over loven, fastslog dommer David Bean i forbindelse med afsigelsen af dommen onsdag.


Retten havde forinden fundet Saud skyldig i at have gennemtævet og kvalt Bandar Abdullah Abdulaziz den 15. februar, og at dette var kulminationen på et voldeligt, homoseksuelt forhold, prinsen havde til sin tjener.

- Det ville være forkert af mig at dømme dig enten hårdere eller mildere, fordi De er medlem af Saudi-Arabiens kongelige familie, tilføjede dommeren.

Drabet fandt sted i Londons femstjernede Landmark Hotel.

Prinsen blev anholdt, da liget af den 32-årige tjener blev fundet på hotellet. Den dræbte havde adskillige kvæstelser i hovedet.

/ritzau/AFP