Saudiarabisk aktivist slipper for stokkeslag. I dag ...

Saudi-Arabien udsatte tidligere i dag den offentlige afstraffelse af borgerretsaktivisten og bloggeren Raif Badawi af ”medicinske grunde.”

Læs mere
Fold sammen

Berlingske har i dag skrevet om aktivisten, der blandt andet er dømt for foragt for islam og for at være ulydig over for sin far – en forbrydelse i Saudi-Arabien.

Badawi fik for en uge siden de første 50 af de 1.000 stokkeslag, han er idømt for sin kritik af det konservative styre i Saudi-Arabien, og han skulle have haft de næste 50 i dag efter fredagsbønne.

Men regeringen i Riyadh er på det seneste blevet kritiseret fra Vesten, som opfordrer til en annullering af den korporlige afstraffelse.

I går appellerede De Forenede Nationers højkommissær for menneskerettigheder, den jordanske prins Zeid Ra’ad Zeid al-Hussein, til Saudi-Arabien om at indstille afstraffelsen af Badawi, som ud over de 1.000 piskeslag er idømt 10 års fængsel og en stor bøde for sin obsternasighed.

»Stokkeslag er efter min mening en meget brutal og inhuman form for afstraffelse,« sagde den jordanske prins, der også mindede saudiaraberne om, at stokkeslag ifølge FNs charter er en form for tortur.