Saudi-dommer vil lamme mand

Udtrykket øje for øje og tand for tand har en saudiarabisk dommer taget bogstaveligt. Hospital nægter at udføre dommen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En saudiarabisk dommer har spurgt adskillige hospitaler, om de ville skade en mands rygrad som straf for, at han har angrebet og lammet en anden mand efter et angreb med en flækkekniv. Det skriver New York Times.

Offeret, Abdul-Aziz al-Mutairi på 22 år, var efterladt lammet efter en slåskamp for to et halvt år siden. Efterfølgende mistede han desuden en fod på grund af angrebet.

LÆS OGSÅ: Iran dropper stening af utro kvinde

Abdul-Aziz al-Mutairi spurgte dommeren i sagen, om det var muligt at give påføre gerningsmanden en tilsvarende straf ud fra islamisk lov.

Hospitaler afviser

Det har dog ikke været nemt at finde et hospital, der er villig til at udføre den voldsomme dom. Et hospital har sagt, at det er villig til at udføre indgrebet, men at det ikke havde de nødvendige faciliteter. Mens et andet hospital direkte afviste anmodninger, fordi det ville være et inhumant indgreb.

Saudi Arabien håndhæver streng islamisk lov, hvor stening for f.eks. utroskab bliver benyttet. Kong Abdullah har dog forsøgt at dæmpe ekstremisternes håndhævelse af de ældgamle retningslinjer om et øje for et øje.

LÆS OGSÅ: Storbritannien fordømmer planlagt stening