Saudi-Arabien vil bombe Yemen

Saudi-Arabien står sammen med ti andre lande klar til at beskytte Yemens præsident mod shiamuslimske oprørere. Landene indleder militær operation i Yemen.

Shiamuslimske Houthi-milits i Yemen onsdag sammen med allierede militære enheder nærmer sig ifølge nyhedsbureauet Reuters byen Aden, hvor præsidenet Abd-Rabbu Mansour Hadi menes at holde til. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMED AL-SAYAGHI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SAUDI-ARABIEN: Saudi-Arabien indleder en militær operation i Yemen, oplyser den saudiarabiske ambassadør i USA.

Ifølge The Washington Post meddelte ambassadøren, Adel al-Jubeir, beslutningen onsdag aften amerikansk tid. The Wall Street Journal skriver på sin hjemmeside, at også ti andre lande ifølge den saudiarabiske ambassadør er med i den militære operation, som skal beskytte Yemens præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, der for omkring en måned siden blev drevet ud af hovedstaden Sanaa, som er under houthiernes kontrol.

Meddelelsen kommer i kølvandet på, at den shiamuslimske Houthi-milits i Yemen onsdag sammen med allierede militære enheder ifølge nyhedsbureauet Reuters nærmede sig byen Aden, hvor de synes klar til at erobre både byen, hvor Abd-Rabbu Mansour Hadi menes at holde til, og den tilhørende lufthavn ved et militært angreb.

Yemen bevæger sig på kanten til en borgerkrig, og det har gjort landet til skueplads for kampen mellem det sunnimuslimske Saudi-Arabien og det shiamuslimske Iran. Sidstnævnte beskyldes for at støtte Houthi-oprørerne.

Sunnimuslimske kongeriger nær Yemen har fordømt de shiamuslimske houthiers overtag i landet og betegner det som et kup. De seneste dage har der desuden været tale om en militær intervention til fordel for præsidenten.

Diplomater mistænker Houthi-krigerne for at ville overtage Aden før den kommende weekends arabiske topmøde. Torsdag vil Den Arabiske Liga diskutere et forslag fra Yemens udenrigsminister, som beder de arabiske lande om at gribe ind militært og standse houthiernes fremgang.