Saudi-Arabien angriber mål i Yemen

Saudiarabiske krigsfly angriber oprørere i Yemen, mens saudiarabiske soldater flyttes tættere på grænsen til Yemen.

Krigsfly fra det saudiarabiske flyvevåben er gået på vingerne og gennemfører heftige bombardementer imod oprørere i det nordlige Yemen.

Samtidig er saudiarabiske tropper rykket tættere på grænsen til Yemen

Det siger en regeringsrådgiver i Saudi-Arabien torsdag, og han bekræfter dermed oplysninger, der først kom frem på den saudisk-ejede hjemmeside Elaph.

Ifølge saudiarabiske embedsmænd kommer angrebet, fordi yemenitiske oprørere havde sat sig på et område på saudisk territorium. Oprørerne skal nu være trængt tilbage til Yemen igen.

Mindst 40 oprørere er ifølge saudiarabiske oplysninger dræbt.

Angrebet finder sted dagen efter, at to saudiske sikkerhedsfolk blev dræbt på grænsen mellem Saudi-Arabien og Yemen.

Hverken regeringen i Saudi-Arabien eller i Yemen har bekræftet angrebet.

- I går eftermiddags begyndte saudiarabiske luftangreb med meget kraftige bombardementer af deres (oprørernes) positioner, ikke bare på grænsen, men også ved deres hovedstillinger omkring Saada, siger regeringsrådgiveren med henvisning til hovedstaden i den nordlige provins, hvor oprørerne holder til.

Rådgiveren siger torsdag eftermiddag, at han ikke vil have sit navn frem, da angrebene fortsat er i gang.

Der har ikke været officielle meldinger om situationen fra hverken den saudiarabiske eller yemenitiske regering, men rådgiveren siger, at de to regeringer koordinerer aktionen.

Tv-stationen al-Jazeera citerer en oprørstalsmand for at sige, at krigsflyene har angrebet seks forskellige steder i Yemen. Et af stederne blev ifølge talsmanden angrebet med 100 missiler i timen.

/ritzau/Reuters