Satirisk drama med dansker i front kan vinde Guldpalmen

Claes Bang spiller hovedrollen i svenske Ruben Östlunds »The Square«, der er med i hovedkonkurrencen i Cannes.

Arkivfoto. Claes Bang spiller hovedrollen i svenske Ruben Östlunds »The Square«, der er med i hovedkonkurrencen i Cannes. Fold sammen
Læs mere
Foto: LIONEL BONAVENTURE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske instruktør Ruben Östlunds »The Square« med danske Claes Bang i hovedrollen er med i hovedkonkurrencen på dette års Cannes Filmfestival.

Det oplyser Det Danske Filminstitut.

Dermed er filmen med i konkurrencen om filmfestivalens fornemste pris, Guldpalmen.

Det Danske Filminstitut beskriver den svensk-dansk koproducerede spillefilm som et spiddende satirisk drama, der afspejler vores samtid.

Filmen handler om ondskab, borgermod og det velstillede menneskes behov for selvfiksering i en stadig mere usikker omverden.

Claes Bang spiller den ambitiøse museumsdirektør Christian, som bliver bestjålet på åben gade, nogle dage inden den prestigefulde udstilling »The Square« åbner.

Han kan hverken slippe tyveriet i tankerne eller lade det passere ubemærket, og han indleder derfor en jagt på gerningsmanden.

Det bringer ham ud i de mest groteske situationer, der får ham til at stille spørgsmålstegn ved sit eget moralske kompas.

Claes Bang spiller over for den amerikanske skuespiller Elisabeth Moss, der blandet andet er kendt som Peggy fra tv-serien »Mad Men«.

I andre store roller ses engelske Dominic West, svenske Marina Schiptjenko og danske Christopher Læssø.

Selv om den traditionsrige franske filmfestival i år løber af stablen uden nogen dansk film i hovedkonkurrencen, så vil Danmark være repræsenteret i kategorien kortfilm.

Her har den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel fået udtaget sin kortfilm »A Drowning Man« til filmfestivalen.

Dermed dyster han mod otte andre kortfilm om den prestigefulde guldpalme for kortfilm.

Den franske filmfestival foregår fra 17. til 28. maj og kan i år fejre 70-års jubilæum.