Sarkozys frue kaldes for prostitueret

Carla Bruni bliver kaldt for "prostitueret" og "umoralsk" i Irans medier, fordi hun er imod stening af utro kvinde.

Iranske medier kalder Carla Bruni mindre pæne ting, efter hun har kritiseret steningen af en utro iransk kvinde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den franske førstedame, Carla Bruni, bliver kaldt "en prostitueret" og "umoralsk" i iranske medier, efter at hun har udtrykt støtte til en iransk kvinde, der er dømt til døden ved stening for utroskab.

Den radikale avis Kayhan, der lørdag kaldte Bruni for "prostitueret", skriver mandag, at hun er "umoralsk". Avisen har samtidig rettet hårde angreb mod Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, og mod filmstjernen Isbelle Adjani, der også kaldes for "prostitueret", fordi hun støtter Sakineh Mohammadi-Ashtiani, en 43-årig mor til to, som er dømt til at blive stenet til døde.

"Bruni, sanger og umoralsk skuespiller, som havde held til at ødelægge Sarkozys familie og gifte sig med den franske præsident, og som siges at have en affære med en sanger, kalder dommen for uretfærdig", skriver avisen.

Chefredaktør udpeget af ayatollah

Også hjemmesiden www.inn.ir retter hårde personlige angreb på Bruni, som kaldes en "promiskuøs kvinde af italiensk oprindelse".

Bruni har vakt de iranske mediers vred ved at underskrive en appel om en frigivelse af Mohammadi-Ashtiani.

Kayhans direktør og chefredaktør udpeges direkte af Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei.

Den konservative hjemmeside Asriran går dog i rette med de to hjemmesider og minder om, at "det er nødvendigt, at de iranske medier er høflige, da de gør krav på at varetage islamisk og iransk kultur".

/ritzau/AFP