Santiago tilbage på benene efter jordskælv

Dagen efter det historisk voldsomme jordskælv i Chile er hverdagen allerede igen ved at indfinde sig i hovedstaden, Santiago. Det beretter et dansk øjenvidne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Halvandet døgns tid efter at et gigantisk jordskælv ramte Chile, er normaliteten allerede ved at være tilbage i hovedstaden Santiago. Det fortæller den danske journalist Daniel Brøns, der befinder sig dernede.

- Hvis man landede midt i byen i dag, er det ikke sikkert, at man ville opdage noget. Alt ser næsten almindeligt ud. Det eneste, du kan se, er en revne her og der og steder, hvor de ikke har fået fejet murbrokker eller bunker med glas sammen. Ellers kører livet videre, fortæller Daniel Brøns.

Den 40-årige danske journalist oplyser, at det også ser fint ud med infrastrukturen i landet. Metroen er begyndt at køre igen, og de fleste veje er fremkommelige. Lufthavnen er dog stadig lukket, men forventes at åbne igen på onsdag.

Befolkningen lader også til at tage situationen i stiv arm på trods af, at det er det værste jordskælv i Chiles historie, fortæller Daniel Brøns.

- Folk snakker om det overalt. Du kan høre det i alle samtaler lige meget hvilken café, du går ind på. Folk virker påvirkede, men ikke decideret bange. Der er rimelige ro på, siger han.

Daniel Brøns fortæller videre, hvordan det mest er byens turister, der er bange. En tilstand, der ikke forbedres af, at landet i nattens løb er blevet ramt af en lang række efterskælv. Dog har der været roligt de sidste par timer.

- Der ligger et stort femstjernet hotel nede om hjørnet, hvor jeg oplevede, at flere turister var lettere paniske. På et tidspunkt var der ikke vand i hanerne, hvilket skabte en lidt kaotisk stemning. Heldigvis kom det igen, fortæller Daniel Brøns, der selv oplevede jordskælvet fra sit hotelværelse på 14. etage.

/ritzau/