Sangstjerne fundet død i sit hjem

En af søstrene bag den verdenskendte sang »We are Family« er fundet død i sit hjem.

Joni Sledge (i midten) med sin niece Camille Sledge og kusine Amber Sledge i 2006. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Fred Prouser / Reuters

Sangerinden Joni Sledge udgjorde sammen med sine søstre gruppen 'Sister Sledge', som i 1980'erne fik folk fra hele verden til at synge med på teksten:

'We are family. I got all my sisters with me. We are family. Get up everybody and sing', fra deres største hit, der netop hed 'We are Family'.

Fredag fandt en ven sangerinden død i sit hjem i Phoenix i den amerikanske delstat Arizona. Det fortalte gruppens talsmand - Biff Warren - lørdag til nyhedsbureauet AP.

Joni Sledge blev kun 60 år.

»I går (fredag, red.) ramte følelsesløshed vores familie. Vi takker for de bønner, I har sendt, mens vi begræder tabet af vores søster, mor, moster, niece og kusine,« skriver familien i en fælles udtalelse.

Årsagen til hendes død er endnu ikke fastslået.

Kæmpede med at slå igennem

Joni og hendes søstre - Debbie, Kim og Kathy - dannede i 1971 gruppen 'Sister Sledge', men kæmpede i flere år med at slå igennem.

»Vi havde været i musikindustrien i otte år, og vi var frustrerede. Vi sagde: 'Tja, måske skal vi gå på universitetet og bare blive advokater eller noget andet end musikere, fordi det virkelig er hårdt',« fortalte Joni Sledge i et interview med The Guardian i 2016.

Det store gennembrud for gruppen kom dog med sangen 'We are Family' fra 1979.

Udover at hylde deres søsterskab er det verdenskendte hit også blevet kendt for at hylde selvstændiggørelse af kvinder.

Joni Sledge efterlader sig en voksen søn og sine jævnaldrende søstre.