Sanford var hård ved andre sex-skandalemagere

Guvernør Sanford beder nu om tilgivelse, men han har aldrig før selv villet tilgive politikere, der skejede seksuelt ud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SANTA FE: En seksuel affære kan nemmere tilgives, hvis hovedpersonen selv har uvist en vis tilgivelse over for andre personer i samme situation.

Og det kan blive et problem for guvernør Mark Sanford.

For han har altid været lidt af en stivstikker i moralske anliggender. Bloggen Think Progress har fundet en række eksempler på citater fra Sanford i andre skandalesager, og her viste han bestemt ingen forståelse over for politikere, der trådte ved siden af ægteskabet.

* Bundlinjen er, at han løj. Han løj ... han overtrådte eden over for sin kone. Så vi må tage det meget, meget alvorligt," sagde han i 1998, da hans gruppeformand i Kongressen blevet taget i en seksual affære.

* "Vi bør stille spørgsmål i stedet for at forsvare en person, blot fordi han tilhører vores stamme," sagde han på samme tidspunkt om republikanere, der blev taget i affærer.

* "Det ville være meget bedre for ham og for landet, hvis han trådte tilbage. Jeg kommer fra erhvervslivet, og hvis du havde en direktør eller en formand i erhvervslivet, som blev udsat for de anklager, så ville han være færdig," sagde han om præsident Clinton under Monicagate.

* "At lyve er den største skade mod en demokratisk regering ... fordi det underminerer tilliden, og hvis du underminerer tilliden til vores system, så underminerer du alting," sagde han videre om præsident Clinton.